Στις 4 Μαΐου 2018 θα συζητηθούν τελικώς στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις που έχουν καταθέσει ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί και η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), για τη χορήγηση των 7 τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής είχε γίνει γνωστό από το Ανώτατο Δικαστήριο ότι η συζήτηση οδεύει προς αναβολή ωστόσο όπως αποφασίστηκε το μεσημέρι θα συζητηθεί κανονικά όπως είχε προγραμματιστεί, καθώς πηγές του ΣτΕ ανέφεραν:«ενόψει των διαβιβασθέντων από τη Διοίκηση στοιχείων στη συνέχεια της χορηγηθείσας αρχικώς αναβολής, καθώς επίσης και του ότι είναι άδηλος ο χρόνος ολοκλήρωσης της διαδικασίας αδειοδότησης με την έκδοση των σχετικών πράξεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, εκρίθη ότι οι υποθέσεις μπορούν να εισαχθούν προς συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί Αντένα, Άλφα, Σκάι, Σταρ και Μέγκα, όπως και η ΕΙΤΗΣΕΕ έχουν καταθέσει στο ΣτΕ αιτήσεις με τις οποίες ζητούν να ακυρωθεί η υπ´ αριθμ. 1/2017 προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια.