Ευρεία σύσκεψη για το μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου στην Πάτρα, με αφορμή την παρουσία του στην συνεδρίαση την Παρασκευή της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, όπου έχει κληθεί να εκθέσει τις απόψεις του, για το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και αρχών, «αυτό που τόνισαν όλοι οι συμμετέχοντες είναι πως πρέπει να γίνει πράξη γρήγορα η δέσμευση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα για την μεταφορά των προσφύγων και των μεταναστών, σε νόμιμο χώρο φιλοξενίας, εκτός της ευρύτερης περιοχής μας».

Επίσης, ανέφεραν πως «είμαστε κατά της οποιασδήποτε χρήσης βίας, όπως και κατά της συνέχισης διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών σε ακατάλληλα και ετοιμόρροπα κτίρια, που πρέπει να εκκενωθούν». Παράλληλα, σημείωσαν ότι «δεν θα πρέπει οι δομές φιλοξενίας να βρίσκονται στις περιοχές «πύλες εξόδου προς άλλες χώρες της Ευρώπης» γιατί πολύ απλά ενθαρρύνουμε το φαινόμενο που παρουσιάζεται οξυμένο ήδη σήμερα», ενώ ζητείται η ενίσχυση, με ικανό ανθρώπινο δυναμικό, της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Από την πλευρά του, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος σε δηλώσεις που έκανε τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «το πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο και για αυτό χρειάζεται σοβαρή και υπεύθυνη αντιμετώπιση».