Η Ρεάλ Μαδρίτης εξετάζει την περίπτωση να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων τη δυσφημούν λέγοντας πως η πρόκρισή της στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν αποτέλεσμα «ληστείας».

Η ηγεσία των Μερένχες είναι εξοργισμένη από τη δυσφημιστική καμπάνια εναντίον του μαδριλένικου συλλόγου με αφορμή το πέναλτι που καταλόγισε ο άγγλος διαιτητής Μάικλ Ολιβερ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τη Γιουβέντους.

Η εφημερίδα «ABC» αναφέρει ότι στο εξής πολλοί θα είναι αυτοί που θα το σκέφτονται πριν γράψουν ή πουν κάτι εναντίον της Ρεάλ.

Οι δηλώσεις του αρχηγού της Γιούβε Τζίτζι Μπουφόν κατά του Ολιβερ έχουν προκαλέσει τσουνάμι εναντίον του, που απειλεί τη σύζυγο του άγγλου ρέφερι, καθώς δέχεται απειλητικά μηνύματα, ενώ ο Ζινεντίν Ζιντάν εξέφρασε την οργή του για τη δυσφήμηση της Ρεάλ.

«Διαπιστώνω ζήλεια. Μια μανία. Δεν ξέρω αν υπάρχει μίσος, αλλά ναι, βλέπω ζήλεια. Το έχω ζήσει από τότε που ήμουν παίκτης, αλλά τώρα έχουν ξεπεράσει τη γραμμή. Ολα αυτά για ένα πέναλτι που ήταν. Είμαι εξοργισμένος που μιλούν για ληστεία. Τα όσα κάνουμε ενοχλούν πολύ κόσμο».

Το Σάββατο το BBC αποκάλυψε πως η σύζυγος του Μάικλ Ολιβερ, Λούσι, που είναι διαιτήτρια στη Γυναικεία Σούπερ Λιγκ, δέχεται απειλητικά μηνύματα, ενώ ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου της ανέβηκε στα social media –με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Η αστυνομία το απενεργοποίησε, ενώ ερευνά αναφορές σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι χτυπούν την πόρτα στο σπίτι του ζευγαριού και βρίζουν.

Εκπρόσωπος του Τwitter επιβεβαίωσε πως πολλά επιθετικά μηνύματα προς τη Λούσι Ολιβερ σβήστηκαν, ακολουθώντας τους όρους για την παραβίαση των κανόνων κατάχρησης.

«Δεν αναιρώ τίποτα»

Θρυαλλίδα αυτής της κατάστασης θεωρούνται όσα επιθετικά κατά του Μάικλ Ολιβερ είπε ο Τζίτζι Μπουφόν, προκαλώντας την οργή ακόμα και του Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

Ο τελευταίος διαψεύστηκε με τη στάση που θα κρατούσε ο Μπουφόν στη συνέχεια, καθώς ο αρχηγός της Γιούβε σε νέα συνέντευξή του υποστήριξε πως δεν αναιρεί τίποτε απ’ όσα καταλόγισε στον άγγλο ρέφερι.

Ο 40χρονος πορτιέρο προσπάθησε να αιτιολογήσει την οργή του, είπε πως δεν κρατά κακία στον Ολιβερ, θεωρώντας πως θα κάνει σπουδαία καριέρα, αλλά επανέλαβε ότι έπρεπε να υπερασπιστεί τους συμπαίκτες του και τους φιλάθλους, ακόμα κι αν ο τρόπος που το έκανε δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.

«Θα τα ξαναέλεγα όλα, ίσως χρησιμοποιώντας διαφορετική γλώσσα, πιο πολιτισμένη ας πούμε. Η ουσία όμως παραμένει».

Για την επίμαχη φάση του πέναλτι εμφανίστηκε αμφίσημος: «Δεν ήταν μια κατάσταση που μπορείς να πεις «Σίγουρα είναι πέναλτι». Δεν λέω όμως ότι δεν ήταν πέναλτι. Κατά τη γνώμη μου ένας έμπειρος διαιτητής θα εκτιμούσε διαφορετικά τη φάση».

Ο προπονητής του Μάσιμο Αλέγκρι προσπάθησε να τον δικαιολογήσει, λέγοντας πως προκαλεί οποιονδήποτε μπει στη θέση του να κάνει κάτι διαφορετικό από τον Μπουφόν.

Ο Γκάρι Λίνεκερ τράβηξε το αφτί του Ιταλού, συστήνοντάς του να τελειώσει το θέμα, παρά τη συναισθηματική φόρτιση που νιώθει.