Με την πεποίθηση ότι ο Τύπος οφείλει πρώτα απ" όλα να αποτελεί «ένα παράθυρο στον κόσμο» και με τη βεβαιότητα ότι η σύγχρονη κοινωνία της ενημέρωσης δεν γνωρίζει σύνορα, η Alter Ego Media, η εταιρεία που εκδίδει «Το Βήμα», «ΤΑ ΝΕΑ» και λειτουργεί το in.gr, ενεργοποιεί ένα φιλόδοξο σχέδιο ανοίγματος στην παγκόσμια εκδοτική και δημοσιογραφική κοινότητα.
Οπως είναι από δεκαετιών γνωστό στους αναγνώστες τους, το άνοιγμα στον κόσμο, η ενσωμάτωση στα μεγάλα πολιτικά, ιδεολογικά, λογοτεχνικά και επιστημονικά ρεύματα του πλανήτη, η συμμετοχή στις συζητήσεις και τις αναζητήσεις του σύγχρονου κόσμου αποτελούσαν κι αποτελούν κεντρικό πυλώνα της δημοσιογραφίας που παραδοσιακά κι από ιδρύσεώς τους υπηρετούν «Το Βήμα» και «ΤΑ ΝΕΑ».
Ηδη η Alter Ego ανακηρύχθηκε τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ενωσης Εφημερίδων (WNA – IFRA, World Newspapers Association), της μεγαλύτερης εκδοτικής ένωσης του πλανήτη.
Η WNA έχει ευρωπαϊκή έδρα στη Φρανκφούρτη. Τα μέλη της ξεπερνούν τις 18.000 εφημερίδες και περιοδικά σε 120 χώρες, μεταξύ των οποίων και ένα δίκτυο από ογδόντα ενώσεις εκδοτών σε όλες τις ηπείρους.
Δραστηριοποιείται στην υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου, της ποιοτικής δημοσιογραφίας και της εκδοτικής ακεραιότητας.
Προωθεί την ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασιών μεταξύ των μελών της, ενώ ερευνά νέες μεθόδους έκδοσης, επικοινωνίας και διαχείρισης που επιτρέπουν τη βιωσιμότητα και συνεπώς την ανεξαρτησία του Τύπου.
Παράλληλα η Alter Ego έγινε δεκτή ως συνδεδεμένο μέλος στην Ενωση Ευρωπαίων Εκδοτών Εφημερίδων (ENPA – European Newspaper Publishers Association) με έδρα στις Βρυξέλλες.
Η υποψηφιότητά της έγινε δεκτή με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, διότι είναι η πρώτη εκδοτική εταιρεία που γίνεται αυτόνομα μέλος στην Ενωση.
Εως τώρα στην ENPA μετείχαν μόνο οργανώσεις εκδοτών από ευρωπαϊκές χώρες, όπως οι Ενώσεις Εκδοτών Γερμανίας, Γαλλίας, Ελβετίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Βελγίου (γαλλόφωνου), Λουξεμβούργου, Πολωνίας, Σερβίας και Βουλγαρίας.
Τον προσεχή Μάιο, στο ετήσιο συνέδριο της Ενωσης, προγραμματίζεται να τροποποιηθεί έπειτα από πρόταση του απερχόμενου ΔΣ το καταστατικό της Ενωσης ώστε να επιτρέπεται η εισδοχή εταιρειών και η Alter Ego να γίνει τακτικό μέλος. Τον δρόμο της αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι μεγάλοι ευρωπαϊκοί εκδοτικοί όμιλοι.  
Η ENPA εκπροσωπεί την ευρωπαϊκή εκδοτική κοινότητα ως προς τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης για όλες τις πλευρές της δραστηριότητάς τους, με αιχμή την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.
Στις 16 Μαΐου 2018 οργανώνει μια Press Freedom Conference στη Σόφια με θέμα «Ελευθερία και πλουραλισμός του Τύπου: πώς να ενισχυθεί ένας θεμελιώδης πυλώνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης».
Εξάλλου «Το Βήμα» και «ΤΑ ΝΕΑ» ανανέωσαν την πολυετή συνεργασία τους με τo δημοσιογραφικό δίκτυο Project Syndicate.
Η συνεργασία αυτή αφορά την ανταλλαγή περιεχομένου (άρθρων, ερευνών, ρεπορτάζ και αφιερωμάτων) σε αποκλειστική βάση ανάμεσα σε περισσότερους από πεντακόσιους εκδοτικούς οργανισμούς σε 156 χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αφρικής και της Ασίας.
Μεταξύ αυτών, μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο ιστορικές εφημερίδες του πλανήτη, όπως η γαλλική «Le Monde», η βρετανική «The Guardian», η ισπανική «El Pais», η γερμανική «Handelsblatt», η ιαπωνική «Nikkei» και η αυστραλιανή «The Australian».
Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα εκδοτικών ανταλλαγών θα συνεχιστεί, και ήδη «Το Βήμα» και «ΤΑ ΝΕΑ» βρίσκονται σε συνομιλίες για την αποκλειστική συνεργασία με μερικές ακόμη από τις μεγαλύτερες εφημερίδες και περιοδικά της Ευρώπης και της Αμερικής.