Πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες από το «διαζύγιο» της Γουότφορντ με τον Μάρκο Σίλβα (21/1). Oπως φαίνεται όμως οι τίτλοι τέλους σε αυτή την παράξενη σχέση θα καθυστερήσουν πολύ, πάρα πολύ. Αιτία; Η δικαστική διαμάχη που προσεχώς ξεκινά, με τις δύο πλευρές να καταθέτουν αγωγές με θέα στον τελικό… λογαριασμό. Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού ζητά όλη την αποζημίωση από το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τις Σφήκες το καλοκαίρι του 2017 και προφανώς έχει πολλές πιθανότητες να δικαιωθεί. Η ομάδα του Χοσέ Χολέμπας και του Ορέστη Καρνέζη όμως δεν μένει με τα χέρια σταυρωμένα. Ατζέντηδες υποστηρίζουν πως είναι έτοιμη να περάσει στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Σίλβα για άκρως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Αξιώνει μάλιστα η Γουότφορντ ώς και αποζημίωση! Πού «πατάει»; Στις διαπραγματεύσεις του Μάρκο Σίλβα με την Εβερτον τον περασμένο Νοέμβριο – Δεκέμβριο, όσο δηλαδή ήταν προπονητής της Γουότφορντ. Η Εβερτον βεβαίως κατέθεσε τέσσερις διαφορετικές προτάσεις στις Σφήκες προκειμένου να αποκτήσουν τον προπονητή τους, άρα δεν ήταν κρυφό αυτό που συνέβαινε. Αν όμως έχουμε καταλάβει καλά την υπόθεση, η αγγλική ομάδα κατηγορεί τον Σίλβα ότι όσο κυλούσε η διαπραγμάτευση παράτησε την ομάδα στη μοίρα της. Συγκεκριμένα, οι Σφήκες μετά τη γνωστοποίηση του ενδιαφέροντος της Εβερτον και έως ότου απομακρύνουν τον Σίλβα από τον πάγκο τους, ακολούθησαν πορεία… υποβιβασμού, μαζεύοντας μόλις 11 βαθμούς σε 15 παιχνίδια. Στο κατηγορώ της Γουότφορντ προς τον 41χρονο τεχνικό υπάρχει μια ακόμη παράμετρος. Οτι, «θεωρητικά» πάντα, μιας και ο Πορτογάλος στην Εβερτον δεν πήγε ποτέ, είχε… ξεσηκώσει και κάποιους ποδοσφαιριστές να τον ακολουθήσουν στο Μέρσεϊσάιντ, με πρώτο τον Αντρέ Καρίγιο. Φοβερή ιστορία λοιπόν, και σίγουρα με πολύ ενδιαφέρον για ό,τι ακολουθήσει. Διότι πάμε για σχηματισμό ενός δεδικασμένου που εάν και εφόσον θα αλλάξει τα δεδομένα στις σχέσεις κλαμπ και προπονητών!

ΖΗΤΗΣΕ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Στην πόρτα του Παναιτωλικού ο ΠΑΟΚ, και το ενδιαφέρον για τον 19χρονο Ενέα Μιχάι (φωτογραφία) δεδομένο εδώ και μήνες. Η κουβέντα όμως ώς εδώ δεν έχει την κατεύθυνση που θα περίμεναν στον Δικέφαλο του Βορρά. Γιατί; Διότι η υπόθεση Μαυροπάνου και η μεταγραφή του στην Αρσεναλ έχει αλλάξει πολλά στον τρόπο σκέψης των «μεσαίων» ομάδων της Σούπερ Λίγκας αναφορικά με τις πωλήσεις. Πόσα ζήτησε ο Παναιτωλικός λοιπόν για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό; Ακριβώς 1 εκατ. ευρώ! Λογικά ο ΠΑΟΚ θα επανέλθει…

ΚΑΙ Η ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ

Πολλά δημοσιεύματα σε Τουρκία και Γαλλία για τον Κώστα Φορτούνη (φωτογραφία), με τον άσο του Ολυμπιακού να εμφανίζεται στο στόχαστρο της Μπεσίκτας, αλλά και της Μαρσέιγ. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε λεπτομέρειες για όλο αυτό. Ξέρουμε όμως ότι από τον Ιανουάριο υπάρχει μια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα υψηλού επιπέδου που καλοβλέπει τον διεθνή μέσο-επιθετικό. Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Το δικό της ενδιαφέρον θεωρήστε το δεδομένο!

ΣΑΝ… ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Ετοιμος να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ (φωτογραφία) και φυσικά η συνθήκη αυτή μοιάζει ιδανική με θέα στην παραμονή του. Η ιστορία όμως δεν είναι τόσο απλή και μάλλον οι ατζέντηδες που διατηρούν τα δικαιώματά του κάτι παραπάνω θα ξέρουν επ’ αυτού. Εξού και η κίνησή τους να στέλνουν το βιογραφικό του πελάτη τους σε διάφορες ομάδες που αυτόν τον καιρό ετοιμάζονται να αλλάξουν πρόσωπο στη… γωνιά του πάγκου. Απολύτως επιβεβαιωμένο το παραπάνω. Και πολύ ζουμερό αν έχει και συνέχεια!

ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και πραγματικά είναι άγνωστο κατά πόσο οι Πράσινοι θα μπορέσουν να βρουν τον τρόπο να σταθούν στα πόδια τους τη νέα χρονιά. Χρέη παντού. Μέχρι που έγραψαν στην Ολλανδία ότι υπάρχει οφειλή στον Αγιαξ ύψους 75.000 ευρώ από εισιτήρια! Ναι, από εισιτήρια. Εκείνα που πήρε η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη (φωτογραφία) για το εκτός έδρας ματς με τον Αίαντα στις 24 Νοεμβρίου 2016!

ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ

Και μιας και φτάσαμε ώς την Ολλανδία: κάνει καταπληκτική σεζόν ο Κώστας Τσιμίκας (φωτογραφία) του Ολυμπιακού με τα χρώματα της Βίλεμ. Είναι τόσο καλός ο νεαρός μπακ, που η ομάδα του σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει χρήση της οψιόν αγοράς που υπάρχει με τους Ερυθρολεύκους, από τον καλοκαιρινό δανεισμό του ποδοσφαιριστή. Ποιο είναι το ποσό; Σύμφωνα πάντα με τους Ολλανδούς, η ρήτρα είναι της τάξης των 1,2 εκατ. ευρώ!