Μόλις δέκα ημέρες μετά το τελευταίο «φτάνει πια!» των κατοίκων του πολύπαθου Πεδίου του Αρεως, οι φωνές διαμαρτυρίας για «εκκωφαντική αδιαφορία των Αρχών» απέναντι στην εγκληματικότητα και οι εκκλήσεις για αποτελεσματική αστυνόμευση στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας δυναμώνουν ξανά. Την άμεση ενίσχυση της παρουσίας αστυνομικών ειδικά τις βραδινές ώρες ζητούν αυτή τη φορά, με αφορμή την προχθεσινή επίθεση αγνώστου με μαχαίρι σε νεαρή οδοντίατρο, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής Αθανάσιος Υφαντής και Εμμανουήλ Βάρδας αντίστοιχα.

Παράλληλα η επιτροπή κατοίκων του Πεδίου του Αρεως εξακολουθεί να καλεί πολίτες από την Πλατεία Βικτωρίας μέχρι του Γκύζη και από Κυψέλη μέχρι Εξάρχεια να υπογράψουν το διαδικτυακό ψήφισμα διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αίτημα «να ξαναγίνει η περιοχή μας ασφαλής». Ηταν λίγη ώρα μετά τη δύση του ήλιου, πάνω που ο ουρανός σκοτείνιαζε, όταν η 25χρονη οδοντίατρος δέχθηκε επίθεση (απόπειρα βιασμού, σύμφωνα με τον ψυχίατρο που την εξέτασε) από άγνωστο άνδρα στις παρυφές του πάρκου του Πεδίου του Αρεως, προς τη μεριά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Οπως φέρεται ότι περιέγραψε η νεαρή εργαζόμενη στην κλινική του Ταμείου Υγείας και Πρόνοιας Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας, μόλις είχε τελειώσει τη δουλειά της και περπατούσε όταν ο άνδρας την αιφνιδίασε, προσπάθησε να τη σύρει σε δασάκι, αλλά η ίδια αντέδρασε, έβαλε τις φωνές και τον απώθησε, με αποτέλεσμα να διαφύγει (άγνωστο πώς και προς ποια κατεύθυνση). Ελαφρώς τραυματισμένη στο χέρι από το μαχαίρι και σε κατάσταση σοκ, η γυναίκα επέστρεψε στο γραφείο της για να ζητήσει βοήθεια. Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, δεν επρόκειτο για το πρώτο περιστατικό: «Εχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει την ανάγκη της πιο αυστηρής αστυνόμευσης, ειδικά σε περιοχές του κέντρου, όπου λειτουργούν πολλά οδοντιατρεία, λαμβανομένου υπόψη ότι σημαντικό ποσοστό οδοντιάτρων, λόγω της φύσεως της εργασίας τους, αποχωρούν πολύ συχνά αργά το βράδυ από τα ιατρεία τους και έχουν παρατηρηθεί περιστατικά επιθέσεων κατά συναδέλφων».

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να υπάρχει εμφανής αστυνόμευση, τόσο εντός όσο και εκτός του πάρκου, καθώς, όπως περιγράφουν χαρακτηριστικά στο διαδικτυακό ψήφισμα διαμαρτυρίας, η γειτονιά τους αποτελεί πια μόνιμο χώρο διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας και εγκληματικότητας, «μετατρέποντας την καθημερινότητά μας σε κόλαση». Εξάλλου, στην ημερίδα που διοργάνωσε η κοινότητα «Επιμένουμε Πεδίον του Αρεως» την 1η Απριλίου, παρουσία πλήθους αγανακτισμένων πολιτών κυρίως για το τεράστιο πρόβλημα εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών σε κοινή θέα, ακόμα και μέρα μεσημέρι, οι κάτοικοι είχαν χαρακτηρίσει καθημερινό φαινόμενο και «τις διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων, τα σπασμένα αυτοκίνητα, τα μαχαιρώματα, τις κραυγές και τις σύριγγες».