Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία και τα πολεμικά πλοία της Ρωσίας που πλέουν στη Μεσόγειο έχουν επαρκείς δυνατότητες αεράμυνας, συμπεριλαμβανομένων αντιπυραυλικών συστημάτων S-300 και S-400, προκειμένου να αποκρούσουν οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή Ρώσων στρατιωτών, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Δούμας, Αλεξέι Κοντράτιεφ.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στο Twitter ότι «έρχονται» νέοι και «έξυπνοι» αμερικανικοί πύραυλοι στη Συρία.

«Φυσικά, δεν θα μείνουμε άπραγοι σε αυτήν την περίπτωση. Υπάρχει ένας στολίσκος στη Μεσόγειο, (χερσαίες) αντιαεροπορικές δυνάμεις, (πύραυλοι) S-300, S-400, μπορεί να χρησιμοποιηθούν αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir», ανέφερε ο Αλεξέι Κοντράτιεφ.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής αυτής, Βλαντιμίρ Σαμάνοφ, χαρακτήρισε «ανεύθυνες» τις δηλώσεις του Τραμπ περί «έξυπνων» πυραυλικών επιθέσεων αλλά τόνισε ότι αν οι ΗΠΑ θέλουν να τεστάρουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα θα λάβουν την κατάλληλη απάντηση. «Θα πρέπει να δούμε τι είδους έξυπνους πυραύλους διαθέτουν… Η Ρωσία έχει ικανοποιητικά όπλα.

Αν προσπαθήσουν να τα τσεκάρουν, θα λάβουν την ανάλογη απάντηση», είπε στο πρακτορείο Sputnik.