Τη θλίψη τους για τον θάνατο του διακεκριμένου σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη, που έγινε ιδιαίτερα γνωστός στο αναγνωστικό κοινό από την πολύχρονη συνεργασία του με «Το Βήμα», εξέφρασαν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Βούτσης και η Φώφη Γεννηματά. «Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους σκιτσογράφους της σύγχρονης εποχής, με διακριτό στίγμα και σημαντικές διεθνείς διακρίσεις», ανέφερε ο Πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter, επισημαίνοντας ότι οι ευρηματικές ιχνογραφίες του θα μας θυμίζουν τη μοναδική ματιά του στις πολιτικές εξελίξεις, με στόχο, όπως ο ίδιος έλεγε, «να υπηρετήσει την πιο ασεβή και αυθάδη από τις τέχνες, που στο στόχαστρό της έχει πάντα την εξουσία –την κάθε εξουσία».

Τη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας πως ο Βαγγέλης Παυλίδης είχε έντονη δραστηριότητα σε κοινωνικό, πολιτιστικό και πολιτικό επίπεδο.

Η ελληνική δημοσιογραφία και σκιτσογραφία θα είναι πολύ φτωχότερη, δήλωσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, εκφράζοντας την οδύνη της για τον θάνατό του. «Μπορεί να μην έχουμε τη φυσική του παρουσία, αλλά θα είναι πάντα παρών με την πρωτοπόρα του αντίληψη για την πολιτική, την αισθητική, το περιβάλλον, την ίδια τη ζωή» συμπλήρωσε.

Ο Βαγγέλης Παυλίδης υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της σκιτσογραφίας, που διακρίθηκε διεθνώς. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του από «Το Βήμα» και στην πορεία συνεργάστηκε και με τον «Ταχυδρόμο» και την «Ελευθεροτυπία». Σκίτσα του δημοσιεύθηκαν και σε πολλές ξένες εφημερίδες όπως οι «Guardian», «Times» του Λονδίνου, «Palante» της Αβάνας και «Concord Monitor» των ΗΠΑ.

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στις 3 το απόγευμα, στο Κοιμητήριο Αγίου Δημητρίου της Ρόδου.