Αντί για λαμπάδα, αυτό το Πάσχα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος χάρισε ένα πολύ πιο απροσδόκητο, ασυνήθιστο και συναρπαστικό δώρο στη γυναίκα της ζωής του…

Εκανε την ίδια τη Μαρία Τσουρή λαμπάδα στο δεξιό μπράτσο του: μια αναμμένη λαμπάδα σε ένα εντυπωσιακό τατουάζ για να φέγγει στη ζωή του(ς). «Εφερε το φως και ποτέ δεν φοβήθηκε να κρατήσει τη φωτιά για να απομακρύνει το σκοτάδι» έγραψε στο Instagram και με το που το διάβασε η πρώην πολίστρια και νυν μπασκετμπολίστρια έπαθε ό,τι και οι αναμμένες λαμπάδες.

Ελιωσε με το που το διάβασε και με το που το είδε σε φωτογραφία από το κινητό τηλέφωνο και στην τηλεόραση! Εχει σημασία αυτό, διότι η Μαρία χρειάστηκε να περιμένει από τις 15 Μαρτίου μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη για να το δει από κοντά! Ελόγου της μαζί με τους δυο γιους τους, τον εξάχρονο Κωνσταντίνο και τον Πέτρο που είναι 15 μηνών μένουν στον Μέγα Λιμνιώνα της Χίου, ενώ ο 34χρονος διεθνής φόργουορντ ζει εργένικα πρώτα στη Θεσσαλονίκη (Αρης) και εν συνεχεία στην Αθήνα (ΑΕΚ).

«Της οφείλω τα πάντα, την ευχαριστώ που υπάρχει στη ζωή μου και μου δίνει καθημερινά δύναμη, κουράγιο και έμπνευση. Είναι η μούσα μου, έστω κι αν μου λείπει η φυσική παρουσία της» εγκωμιάζει το έτερον ήμισύ του ο διεθνής φόργουορντ. «Ηθελα από καιρό να το κάνω, αλλά δεν της είχα πει τίποτε. Οταν γυρίσαμε από το Νίμπουρκ, πήγα στο εργαστήριο του Νικόλα Dark Side και έγινε ό,τι έγινε».

Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η δερματοστιξία, ο Βασιλόπουλος υπέκυψε στον πειρασμό. «Τράβηξε μια φωτογραφία και μου την έστειλε από το κινητό τηλέφωνο. Κάτι είχα ψυλλιαστεί από μερικά μισόλογα, αλλά δεν τον ρώτησα. Οταν το είδα ολοκληρωμένο, έχασα τα λόγια μου» αποκαλύπτει η Τσουρή, που θέλοντας και μη έχει γίνει το «talk of the town» στη Χίο.

«Τις προάλλες πήγα με τον Κωνσταντίνο σε ένα παιδικό πάρτι και καμιά τριανταριά γονείς συζητούσαν γι’ αυτό το θέμα. Οι γυναίκες ήταν ενθουσιασμένες και ζήλευαν, αλλά οι άντρες σιχτίριζαν τον Παναγιώτη επειδή τους έβαλε σε μπελάδες!».

Ούσα εικονογραφημένη πια στο μπράτσο του συζύγου της, η 32χρονη Μαρία δεν κρύβει τη συγκίνησή της, αλλά αυτοσαρκάζεται κιόλας για λογαριασμό και των δυο τους. «Αυτό ξεπερνάει την αγάπη, τον έρωτα, τον γάμο, τη συντροφικότητα και την οικογένεια. Το λέω και το εννοώ ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη τιμή για μένα. Ηθελε, λέει, να με έχει διαρκώς μαζί του, αλλά τόσο πολύ πια; Θα μπορούσε να κάνει ένα πιο διακριτικό τατουάζ, όμως εμείς είμαστε καθ’ όλα large και πληθωρικοί!».

Η φωτογραφία που αποτυπώθηκε στο δέρμα του Βασιλόπουλου δεν είναι τυχαία. «Την είχα βγάλει το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου γνωριστήκαμε, συμμετέχοντας εκείνος με την Εθνική Μπάσκετ και εγώ με την Εθνική Γουότερ Πόλο. Αρεσε ο ένας στον άλλον, αλλά τα φτιάξαμε το 2011 και τότε, επειδή ήταν τραυματίας και ένιωσα ότι χρειαζόταν ψυχολογική υποστήριξη, αποφάσισα να σταματήσω την καριέρα μου. Εμεινα κιόλας γρήγορα έγκυος, οπότε τα παράτησα μια ώρα αρχύτερα».

Παράτησε τη μια μπάλα, αλλά έπιασε άλλη! «Το έχω ρίξει στο μπάσκετ» αποκαλύπτει η άλλοτε μικρή το δέμας, αλλά σπουδαία τερματοφύλακας της Χίου, της Βουλιαγμένης, της Γλυφάδας, του Εθνικού Πειραιώς, του Ολυμπιακού και της εθνικής ομάδας, η οποία το 2011 είχε εντυπωσιάσει στο «Dancing with the stars» του ΑΝΤ1. «Μαζί με τα βέλη του έρωτα με τον Βασιλόπουλο με βάρεσαν και αυτά του έρωτα για το μπάσκετ και παίζω στον Ολυμπιακό Αρμολίων, που συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα της Χίου. Ε, λοιπόν, έχω μαγευτεί από το μπάσκετ και μου αρέσει περισσότερο από το γουότερ πόλο. Κρίμα που το γνώρισα αργά».