Τη μία ημέρα ανακοινώνεται το «τέλος» ποδοσφαιριστών, σε συνάρτηση πάντα με ομιλία προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη που αδιαμφισβήτητα ήταν η σημαντικότερη εδώ και κάμποσο διάστημα. Την επομένη γράφεται το φινάλε του προπονητή, ολότελα άδοξο σε σχέση με τις προσδοκίες, απολύτως όμως αναμενόμενο, καθόσον ουδέποτε φάνηκε να δίνει το «κάτι παραπάνω» που όλοι ανέμεναν. Είναι ξεκάθαρο πως ο οργανισμός του Ολυμπιακού βρίσκεται σε φάση ανασυγκρότησης. Το ξήλωμα του πουλόβερ άρχισε και μένει να φανεί ποια θα είναι τα κομμάτια του παζλ που θα συνθέσουν την επόμενη ημέρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ενδείξεις που προκύπτουν, ένα φαίνεται σίγουρο: η διοίκηση της ΠΑΕ έχει αποφασίσει να δώσει εν λευκώ το τμήμα στον επόμενο προπονητή και να μην επιτρέψει σε κανέναν να τον αμφισβητήσει. Πάει να πει ότι ο νέος κόουτς θα γίνει αμέσως αποδεκτός γιατί πολύ απλά θα έχει το ταλένο και θα είναι γνωστό. Και παράλληλα, το μήνυμα προς τους ποδοσφαιριστές αυτές τις ημέρες μαρτυρά αρκετά. Δεν θα μπορούν να αισθάνονται πάνω από τον τεχνικό, δεν θα δικαιούνται να μην δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, δεν θα τους περνά καν από το μυαλό ότι η μπάλα των ευθυνών θα πάρει άλλον και όχι αυτούς. Ισως μάλιστα η εμπέδωση αυτής της νοοτροπίας, η στήριξη παντί τρόπω του προπονητή, να είναι ένα μεγάλο στοίχημα που αξίζει να το αξιολογήσουμε όπως πρέπει.
Ταλέντα
Για τον Μάριο Βρουσάι, που κάνει ήδη προπονήσεις με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, δεν χρειάζεται πολλά λόγια. Θεωρείται ατόφιο ταλέντο στη μεσοεπιθετική γραμμή και το ζητούμενο σε αυτές τις ηλικίες είναι να αξιοποιηθει. Στον Ρέντη διαθέτουν την τεχνογνωσία αξιοποίησης των παιδιών που ξεπηδούν από τις ακαδημίες, άρα μπορούν να επαναλάβουν το εγχείρημα. Κάτι που άνετα μπορεί να συμβεί και με τους Νικόλη, Μαρτίνη, αν και σαφέστατα οι συγκεκριμένοι εκκινούν κάποια μέτρα πιο πίσω σε σχέση με τον Βρουσάι.
Συνεργασία
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης συναντήθηκε χθες με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα συζήτησαν το θέμα της αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα. Αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας η οποία θα υποβάλει τις προτάσεις της μέχρι τέλη Απριλίου ώστε να προχωρήσει η σύνταξη και διαβούλευση του νέου νομοσχεδίου.