Σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας εξακολουθεί να νοσηλεύεται για τρίτο 24ωρο ο 52χρονος επιχειρηματίας. Η σύζυγός του, η οποία είναι σε κατάσταση σοκ,περιέγραψε στους αστυνομικούς όσα έζησε χθες τα ξημερώματα.Προσεύχεται ο άντρας της να βγει νικητής από τη σκληρή μάχη που δίνει για τη ζωή του. Βρίσκεται έξω από τη ΜΕΘ και περιμένει ένα καλό νέο για τον άνθρωπό της, που πάλεψε με τους δύο κακοποιούς.

«Ζει, ο άνθρωπος μας ζει, δίνει μάχη για τη ζωή και υποστηρίζεται από ανθρώπους και μέσα και από τις σκέψεις όλων μας. Ψυχραιμία, προσευχή και αναμονή»λέει φίλος του επιχειρηματία.

Την ίδια ώρα, η σύζυγος του επιχειρηματία κατάφερεκαι είπε στους αστυνομικούς δυο λόγια για τα δραματικά λεπτά που έζησε με τους ληστές μέσα στην κρεβατοκάμαρα της.

Λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας, οι δράστες πήδηξαν τον φράχτη και μπήκαν στην αυλή. Αρχικά επιχείρησαν να διαρρήξουν τη μεζονέτα του αδερφού, δεν κατάφεραν όμως να ανοίξουν την πόρτα και έτσι πήγαν στο σπίτι του επιχειρηματία. Παραβίασαν την κλειδαριά. Μπήκαν στο ισόγειο. Εκεί είναι το γραφείο του 52χρονου. Δε βρήκαν κάτι και στη συνέχεια ανέβηκαν στην κρεβατοκάμαρα. Από τον θόρυβο ξύπνησε το ζευγάρι. Ο επιχειρηματίας αντέδρασε.

Η σύζυγος του έβαλε τις φωνές με τους κακοποιούς να της λένε: «Κάτσε κάτω, κάνε αυτά που σου λέμε. Μη φωνάζεις. Βούλωσε το».

Όρμησαν επάνω στον επιχειρηματία και προσπάθησαν να τον ακινητοποιήσουν. Όταν εκείνος αντιστάθηκε άρχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι με διαρρηκτικό εργαλείο,τότε ο 52χρονος πέφτει στο πάτωμα. Σηκώνεται αμέσως και τότε ο ένας από τους κουκουλοφόρους τον πυροβολεί εξ’ επαφής και πισώπλατα. Η σύζυγος του πέφτει επάνω στον επιχειρηματία και αρχίζει να φωνάζει. Τότε οι ληστές φεύγουν άρον άρον.

Την ώρα της ληστείας στο σπίτι ήταν ο 18χρονος γιος της οικογένειας και στην κατάθεση του στους αστυνομικούς φέρεται να είπε: «Εγώ κοιμόμουνα, άκουσα θόρυβο και τις φωνές και κατέβηκα από τη σοφίτα. Είδα τη μητέρα μου μέσα στα αίματα και τον πατέρα μου πεσμένο κάτω».

Στο υπόγειο κοιμόταν η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός.«Δεν είδα τίποτα. Άκουσα μόνο τις φωνές της κυρίας. Καλούσε σε βοήθεια. Φώναζε το όνομα μου και του γιου της»

Σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε στους αστυνομικούς η σύζυγος του επιχειρηματία, οι δράστες είναι μετρίου αναστήματος, με κανονική σωματική διάπλαση, 20 με 30 ετών. Φορούσαν σκούρα ρούχα. Κουκούλες, γάντια και φακούς κεφαλής.

Πώς ήρθαν, πως έφυγαν και κυρίως ποιοι είναι. Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι αστυνομικοί που για δεύτερη ημέρα κάνουν έρευνες γύρω από το σπίτι για να εντοπίσουν κάποια κάμερα που ενδεχομένωςνα έχει καταγράψει τα πρόσωπα και κυρίως το όχημα διαφυγής των δραστών.

Κρίσιμη κατάσταση

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το τρίτο χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη χθες ο 52χρονος επιχειρηματίας, μετέδωσε η Θεοδώρα Θεοδωρουλάκη στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.Η επέμβαση έγινε για να αφαιρεθούν γάζες, τις οποίες είχαν τοποθετήσει για να σταματήσουν την αιμορραγία. Ο ασθενής μεταφέρθηκε και πάλι στη ΜΕΘ. Υπάρχουν μικρά βήματα βελτίωσης λένε οι γιατροί, αλλά η κατάσταση της υγείας του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» . Έκκληση για αίμα με ομάδα αίματος ρέζους αρνητικό,έκανε το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο είναι μαθητής ο γιος του. Του χορήγησαν 20 φιάλες αίματος.

«Έχει κάνει μικρά βήματα βελτίωσης αλλά δεν είναι ικανοποιητικά για να βγει από την κρίσιμη κατάσταση από την οποία βρίσκεται. Είναι πραγματικά επίτευγμα όσων βοήθησαν στην ανάνηψη και την χειρουργική θεραπεία αυτού του αρρώστου διότι είναι ένας ασθενής με προβλήματα στο συκώτι, στην καρδιά, στο νεφρό, στη σπονδυλική στήλη και στον δεξιό μηριαίο»εξηγεί ο διευθυντής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς», Δημοσθένης Τσούτσος.

Όπως μετέδωσε το STAR,πάνω στο γραφείο του 52χρονου επιχειρηματία υπήρχε μια φωτογραφική μηχανή, η οποία μετά τη ληστεία εντοπίστηκε σε άλλο χώρο του σπιτιού.Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ενδέχεται πάνω σε αυτό το αντικείμενο να υπάρχει γενετικό υλικό των δραστών, αν και φέρονται να φορούσαν γάντια.

Ακόμη, οι αστυνομικοί έχουν ανασύρει φακέλους με παρόμοιες ληστείες στην περιοχή.Τέλος, με τη βοήθεια της κινητής τηλεφωνίας, ψάχνουν πιθανές συνομιλίες μέσω του υπερκοριού της ΕΥΠ.

Στον χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν τρεις κάλυκες από εννιάρι πιστόλι οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.