Παραδόθηκε η νέα παιδική χαρά στην πλήρως ανακαινισμένη πλατεία Πηγάδας στον Πειραιά, η οποία κατασκευάστηκε με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας και γέμισε από φωνές, χαμόγελα και χαρούμενα παιδικά πρόσωπα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για την παράδοση της νέας παιδικής χαράς, επισημαίνοντας ότι παρά την καθυστέρηση στην ανακατασκευή της πλατείας Πηγάδας, για την οποία δεν ευθύνεται αυτή η Δημοτική Αρχή, διαπιστώνει ότι κάθε μέρα πλέον γίνεται καλύτερη και μια πολύ όμορφη, σύγχρονη πλατεία.

Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή προτίμησε αντί εγκαινίων με κορδέλες, να ανοίξει τον χώρο για τα παιδιά του πλησιέστερου Βρεφονηπιακού Σταθμού για να παίξουν και να χαρούν, γιατί όπως είπε, οι παιδικές χαρές είναι για τα παιδιά και όχι για τους μεγάλους. Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε την ανάγκη οι ίδιοι οι δημότες και οι πολίτες να προστατέψουν τις παιδικές χαρές. Όπως εξήγησε, τα τελευταία τριάμισι χρόνια, ο Δήμος έχει παραδώσει 32 νέες και ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές. Τέλος, πρόσθεσε, ότι επαφίεται στους δημότες και όχι στα αστυνομικά μέτρα, η προστασία των κοινόχρηστων χώρων και των παιδικών χαρών. «Αν προστατέψουμε τις παιδικές χαρές, αν ελέγξουμε τα δεσποζόμενα ζώα, αν όλοι κάνουμε μία μεγαλύτερη προσπάθεια, είναι βέβαιο ότι θα αποβεί σε όφελός μας και θα έχουμε μια καλύτερη πόλη, μια καλύτερη γειτονιά, μια καλύτερη ζωή».