Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Σούπερ Λίγκας κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση των μελών του συνεταιρισμού για επανέναρξη του πρωταθλήματος το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου – 1η Απριλίου. Οι ομάδες αποφάσισαν να αποδεχθούν τους όρους που είχαν τεθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και το Σαββατοκύριακο θα έχουμε πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής.

Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια για να γίνει ξανά σέντρα είναι να υπάρξει σχετική ανακοίνωση και από τον υφυπουργό Αθλητισμού, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί πως ο Ολυμπιακός έδωσε δυναμικό «παρών» στη χθεσινή συνεδρίαση, παρουσιάζοντας τις θέσεις του για τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Σούπερ Λίγκα εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη χθεσινή συνεδρίαση, η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφάσισε ομόφωνα, αφού έλαβε υπόψη και αποδέχθηκε τις βασικές αρχές οι οποίες αναφέρονται στα από 21/3/2018 και 23/3/2018 έγγραφα του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, να υποβάλει εντός της ποδοσφαιρικής οικογένειας συγκεκριμένες προτάσεις – τροποποιήσεις των οικείων πειθαρχικών κανόνων, με γνώμονα την πρόοδο του ποδοσφαίρου και την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

2. Αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Πρωτάθλημα Super League Σουρωτή να συνεχιστεί με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής ημέρας. Ο εξ αναβολής αγώνας ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Σμύρνης, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Σουρωτή ορίστηκε για τη Μ. Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018. Η 27η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος Super League Σουρωτή θα διεξαχθεί 14-16 Απριλίου 2018.

3. Η πρόταση της ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έλαβε την εκ του καταστατικού απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4.

4. Ο τελικός του πρωταθλήματος Super League K15 θα διεξαχθεί στη Λαμία».

Ντέρμπι

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση θα γίνει με την 26η αγωνιστική, κάτι που σημαίνει πως το πρόγραμμα περιλαμβάνει ντέρμπι ΑΕΚ – Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Λεβαδειακό και ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Η 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος περιλαμβάνει τα εξής παιχνίδια: Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος – ΠΑΟΚ, Λεβαδειακός – Ολυμπιακός, Πανιώνιος – Ξάνθη, Κέρκυρα – Λαμία, Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς.

Πρόβλημα για Παναθηναϊκό

Η παράγραφος 4 της ανακοίνωσης της Λίγκας αφορά την πρόταση της ΑΕΚ για αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού, για τις ομάδες που δεν καταφέρνουν να εξασφαλίσουν αδειοδότηση.

Η πρόταση των Κιτρινόμαυρων όμως δεν πέρασε καθώς δεν συγκέντρωσε τα 3/4 των ψήφων –και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό, καθώς οι Πράσινοι είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Υπέρ της αλλαγής της ποινής ψήφισαν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία και Πανιώνιος, ενώ καταψήφισαν ΠΑΟΚ, Απόλλωνας, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΣ Γιάννινα και Πλατανιάς. Απείχε ο Λεβαδειακός, η Ξάνθη ψήφισε «παρών» και η Κέρκυρα λευκό.