Είναι ένας αγώνας επιβίωσης που συχνά μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, τα οποία συνήθως αγκαλιάζουν την κορυφή. Η αγωνία κάποιων ομάδων να αποδράσουν από την επικίνδυνη ζώνη γίνεται εντονότερη όσο πλησιάζει το τέλος των πρωταθλημάτων. Και αυτός είναι ένας λόγος που κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο.

Η ΣΠΑΛ επέστρεψε ύστερα από 49 χρόνια στην πρώτη επαγγελματική κατηγορία της Ιταλίας και εκπροσωπεί την πόλη Φεράρα στην επαρχία Εμίλια Ρομάνια, 50 χλμ. βορειοανατολικά της Μπολόνια. Η έδρα της είναι το Paolo Mazza, ένα σύγχρονο γήπεδο χωρητικότητας 13.000 θεατών. Εκεί οι παίκτες της ΣΠΑΛ, που δίνει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό, έβγαλαν πάθος και ενέργεια σταματώντας το νικηφόρο σερί 12 αγώνων της πρωταθλήτριας Γιουβέντους. Η ΣΠΑΛ πήρε έναν χρυσό βαθμό, τον οποίο οι οπαδοί της πανηγύρισαν σαν να είχαν κατακτήσει κάποιον τίτλο!

Την έξοδο διαφυγής πλησιάζει η Λεβάντε στην Ισπανία, καθώς με το 2-1 επί της Εϊμπαρ βρέθηκε στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη. Το χρυσό τρίποντο έχει την υπογραφή του 21χρονου Γκανέζου Εμάνουελ Μπόατενγκ, ο οποίος σκόραρε τέσσερα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι!

Ανάλογη μάχη έδωσε και η Βόλφσμπουργκ στο γερμανικό πρωτάθλημα, κόντρα στη Σάλκε. Οι Λύκοι είχαν 17 τελικές, έχασαν πέναλτι και τελικά ηττήθηκαν με αυτογκόλ! Η Βόλφσμπουργκ παρέμεινε στο σκοτεινό τούνελ και ξέρει ότι η αγωνία της θα παραμείνει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.