Tην Παρασκευή το βράδυ ο Τσάβι Πασκουάλ έπαιξε με την ίδια (καλή και κατά το μάλλον ή ήττον βασική) πεντάδα σε όλη την τελευταία περίοδο και δεν το μετάνιωσε, καθότι ο Παναθηναϊκός με ένα εντυπωσιακό come back άλωσε τη Μάλαγα…

Σαράντα οκτώ ώρες αργότερα στο Νέο Φάληρο ήταν αναμενόμενα μοιραίο και μοιραία αναμενόμενο να πληρώσει ο Κολοσσός τα καταλανικά σπασμένα του Ολυμπιακού. Σε έναν αγώνα με πολύ μικρότερη δυσκολία, με χαμηλό διακύβευμα και με τη διαφορά στους 31 πόντους (68-37) στο 29ο λεπτό, προφανώς ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν είχε την πρεμούρα του Πασκουάλ για να ζήσει ή να πεθάνει με την ίδια πεντάδα, αλλά αλίμονο στους νέους!

Αυτό δεν το βγάζω από το μυαλό μου, ούτε καν από την… ομώνυμη ελληνική ταινία: το είπε ο ίδιος ο προπονητής του Ολυμπιακού και μάλιστα με αμείλικτο ύφος και με σαφή προειδοποίηση προς ώτα μη ακουόντων, αλλά και μη παιζόντων πλέον! «Οι νέοι παίκτες πήραν τις ευκαιρίες τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις. Με τη νοοτροπία που έδειξαν δεν θα ξαναπάρουν ευκαιρίες».

Για ποιους κτυπά η καμπάνα; Για τον Τολιόπουλο, τον Αρσενόπουλο και τον Μπόγρη, οι οποίοι στην τελευταία περίοδο επέτρεψαν στους Ροδίτες που είχαν κιόλας 13/23 βολές, να τρέξουν ένα επιμέρους σκορ 15-29 και να κατεβάσουν τη διαφορά στους έντεκα πόντους (83-72). Στον αντίποδα ο Σφαιρόπουλος είδε τον Ιωάννη Παπαπέτρου να διαπρέπει όχι μόνο ως τριάρι και τεσσάρι, αλλά ακόμη και ως πεντάρι, «και στο μέλλον εξάρι», όπως αυτοσαρκάσθηκε ο ίδιος!