Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία απάντησε χθες στην επιστολή που είχε στείλει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά τα θλιβερά γεγονότα της Τούμπας, το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Η απαντητική επιστολή που έστειλε η FIFA στον υφυπουργό φανερώνει τις σκέψεις των αξιωματούχων της παγκόσμιας ομοσπονδίας, κάνοντας ξεκάθαρα λόγο για «εξολόθρευση όλων των βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο». Γι’ αυτό άλλωστε αντιπροσωπεία της FIFA βρίσκεται ήδη στη χώρα μας για να προχωρήσει σε επαφές με τον Γιώργο Βασιλειάδη, καθώς τα όσα έγιναν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ σοκάρισαν όλο τον κόσμο. Η επιστολή, την οποία υπογράφει ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Θεμάτων της FIFA Μπιορν Βασάλο, αναφέρει:

«Αξιότιμε Υπουργέ,

Ελαβα γνώση της επιστολής που στείλατε την 12η Μαρτίου του 2018. Η FIFA είναι σε συνεχείς επαφές με την UEFA, παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη των καταστάσεων στην Ελλάδα, από τη στιγμή που έλαβαν χώρα τα συμβάντα στη Θεσσαλονίκη. Χθες το απόγευμα, η Επιτροπή Συντονισμού της FIFA, υπεύθυνη για την επιτήρηση της ΕΠΟ, έφερε στο προσκήνιο την υπόθεση και σήμερα, αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να αρχίσει συζητήσεις με τους ιθύνοντες για τις περαιτέρω δράσεις. Ενώ επιβεβαιώνουμε ότι τα περιστατικά αυτά πρέπει να εξεταστούν υπό το πρίσμα των ποινών που ορίζονται από την ΕΠΟ, η FIFA απαιτεί μια ασυμβίβαστη και ισχυρή προσέγγιση στην εξολόθρευση όλων των βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο». Πρόκειται για μια ανακοίνωση που τα λέει όλα, με την αναφορά για «εξολόθρευση όλων των βίαιων πράξεων στο ποδόσφαιρο» να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα για τα όσα θλιβερά έγιναν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα. Είναι ενδεικτική άλλωστε της βαρύτητας που δίνει η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία στη συγκεκριμένη υπόθεση, η εντολή που δόθηκε στην αντιπροσωπεία της FIFA για άμεσο ταξίδι στη χώρα μας.

Συνέντευξη Τύπου

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η αντιπροσωπεία της FIFA θα συναντηθεί σήμερα με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και μάλιστα η συγκεκριμένη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πριν από το ραντεβού του υφυπουργού με τους εκπροσώπους ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Επίσης η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία ενημέρωσε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ και εκπρόσωπος των FIFA και UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ, θα παραχωρήσει σήμερα το μεσημέρι (12.00) συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ομοσπονδίας. Μια συνέντευξη που γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικά μετά την επιστολή που έχει στείλει στον υφυπουργό Αθλητισμού η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία.