Η βία επιστρέφει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και όσα συνέβησαν σε Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία δημιουργούν έντονο προβληματισμό, ενόψει μάλιστα και του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.

Στο Πιερ Μορουά, οι οπαδοί της Λιλ εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το ματς με τη Μονπελιέ και προσπάθησαν να επιτεθούν στους παίκτες της ομάδας τους. Οι περισσότεροι έτρεξαν προς τα αποδυτήρια, ενώ ορισμένοι δέχθηκαν χτυπήματα, ωστόσο κανένας δεν τραυματίστηκε.

«Εισβάλλοντας στο γήπεδο και στοχοποιώντας τους παίκτες δεν βοηθούν την ομάδα. Δεν πρέπει να πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο πίεσης θα αλλάξει κάτι» είπε ο προπονητής της Λιλ, Κριστόφ Γκαλτιέ. Η γαλλική λίγκα καταδίκασε τα επεισόδια και ανακοίνωσε πως η πειθαρχική επιτροπή θα εξετάσει την υπόθεση. Το ματς έληξε 1-1, με τη Λιλ να είναι στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και να κινδυνεύει με υποβιβασμό.

Σταυροί και εγκαύματα

Εισβολή οπαδών της Γουέστ Χαμ σημειώθηκε και στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου εξαιτίας της ήττας από την Μπέρνλι (3-0). Μια ομάδα οπαδών που καταφερόταν εναντίον των ισχυρών ανδρών της Γουέστ Χαμ εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο μετά το πρώτο γκολ της Μπέρνλι. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με παίκτες της Γουέστ Χαμ, με τον αρχηγό Μαρκ Νομπλ να ρίχνει στο έδαφος έναν από αυτούς και στη συνέχεια να προσπαθεί να τον βγάλει από το γήπεδο. Το παιχνίδι διακόπηκε και δεύτερη φορά, όταν υπήρξε νέα εισβολή στον αγωνιστικό χώρο. Οι ιδιοκτήτες των Σφυριών, Ντέιβιντ Σάλιβαν και Ντέιβιντ Γκολντ, αποχώρησαν από το γήπεδο πριν από τη λήξη του αγώνα.

Στη Γερμανία αναφέρθηκαν εννέα τραυματίες στο παιχνίδι της Μάιντς με τη Σάλκε, όταν οπαδοί των φιλοξενουμένων άναψαν βεγγαλικά, τόσο πριν από την έναρξη όσο και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τραυματισμοί οφείλονταν σε εγκαύματα, ενώ ο αγώνας άρχισε με καθυστέρηση αρκετών λεπτών.

Το Αμβούργο κινδυνεύει με υποβιβασμό και μετά την ήττα από την Μπάγερν (6-0) οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί τρομοκράτησαν τους παίκτες με απειλητικά μηνύματα στο προπονητικό κέντρο. «Ο χρόνος σας τέλειωσε, θα σας θάψουμε όλους», έγραψαν, ενώ κάρφωσαν και 11 σταυρούς! Η αστυνομία έχει αρχίσει ήδη έρευνες, ενώ η διοίκηση έλαβε μέτρα για την προστασία των παικτών.