Τουλάχιστον επτά περιπολικά αποδύθηκαν στο δραματικό κυνήγι (μιάμισης ώρας) του λευκού Opel, το οποίο έγραψε χθες το πρωί μια επικίνδυνη πορεία σχεδόν 180 χιλιομέτρων στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, κινούμενο διαρκώς στο αντίθετο(!) ρεύμα κυκλοφορίας με ταχύτητα 150-160 χιλιομέτρων προσπερνώντας σαν βολίδα συνολικά τρεις σταθμούς διοδίων. Αυτά συνοψίζουν σε αριθμούς την πρωτοφανή (σαν βγαλμένη από ταινία δράσης) καταδίωξη, η οποία άρχισε νωρίς το πρωί από το Βελεστίνο Μαγνησίας και έληξε σε μπλόκο στην Τραγάνα Φθιώτιδας, όπου ο 49χρονος οδηγός σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ένας 44χρονος φορτηγατζής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας με ελαφριά τραύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος που εργαζόταν ως εργοθεραπευτής στον Βόλο έπασχε από ψυχική νόσο, η οποία προκαλούσε σοβαρές εναλλαγές στη διάθεσή του και έπρεπε να ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή, κάτι που δεν τηρούσε πάντα.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΡΕΙΑ. «Υπήρξε τρομερός κίνδυνος να απειληθούν ανθρώπινες ζωές. Η αγωνία και ο μεγάλος αγώνας μας ήταν να προστατέψουμε όσους είχαν κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη. Αμέσως, λοιπόν, από τον κόμβο του Βελεστίνου, το αυτοκίνητο ακολουθούσαν αδιαλείπτως περιπολικά από τη Μαγνησία και τη Φθιώτιδα με αναμμένους φάρους, αλλά ο οδηγός συνέχιζε την πορεία του προς Αθήνα, ευρισκόμενος πάντα στο αντίθετο ρεύμα. Από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκαν όλες οι είσοδοι για την Εθνική Οδό, διεκόπη η κυκλοφορία και παράλληλα στήθηκε επιχείρηση ανάσχεσής του στην Τραγάνα» περιγράφουν στα «ΝΕΑ» αρμόδιες πηγές από το Α’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, που συντόνισαν το τελικό αστυνομικό μπλόκο (με περιπολικά αλλά και φορτηγά) λίγο πριν από τον σταθμό διοδίων της Τραγάνας: «Δεν σταμάτησε ούτε εκεί και συγκρούστηκε μετωπικά με δύο περιπολικά. Ως αποτέλεσμα ο ίδιος ανασύρθηκε νεκρός από τα συντρίμμια και τραυματίστηκε ο οδηγός φορτηγού που εκείνη τη στιγμή ήταν εκτός του οχήματός του, αλλά κοντά στο μπλόκο. Δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί έγκαιρα, αλλά ευτυχώς τα τραύματά του δεν ήταν σοβαρά».

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ Ηταν 7.15 το πρωί όταν στο κέντρο επιχειρήσεων Μαγνησίας σήμανε συναγερμός για το Opel Astra (με λαρισαϊκές πινακίδες κυκλοφορίας) που μπήκε ανάποδα και με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Εθνική Οδό, στον ανισόπεδο κόμβο Βελεστίνου. Το όχημα πέρασε με πολύ μεγάλη ταχύτητα τα διόδια στο τμήμα του Μαλιακού Κόλπου (σταθμοί Πελασγίας, Μαυρομαντίλας και Αγίας Τριάδας), ενώ κάποιες φορές προσπάθησε να εμβολίσει τα περιπολικά που είχαν γίνει σκιά του. Στο ύψος των Θερμοπυλών ο οδηγός έδειχνε να επιβραδύνει, όμως γρήγορα ανέπτυξε ξανά ταχύτητα καταλήγοντας στον κόλπο της Αταλάντης, στο ύψος της Τραγάνας, όπου έχασε τη ζωή του.

Οπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές, με τις Αρχές επικοινώνησε άμεσα ο αδελφός του 49χρονου. Σύμφωνα με το lamiareport.gr που βρέθηκε στο σημείο όπου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος της κινηματογραφικής καταδίωξης, ο άνδρας καταγόταν από τον Σταυρό Φαρσάλων, ενώ φέρεται ότι οδηγούσε ημίγυμνος και κατά τη διάρκεια της καταδίωξης πετούσε από το παράθυρο έγγραφα και μικροαντικείμενα.