O (προπονητής του Προμηθέα) Mάκης Γιατράς, ο οποίος έχει φανερώσει ότι είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού και μάλιστα δήλωσε συγκινημένος όταν τον αντιμετώπισε, επιθυμούσε σφόδρα να πάρει τη σκυτάλη από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, αλλά τζίφος!

Στο τέλος της χθεσινής βραδιάς που χάρισε πλούσια μπασκετικά ελέη (91-108), ο Παναθηναϊκός μπορεί να ζορίστηκε, αλλά έμεινε όρθιος και πέτυχε μ’ ένα σμπάρο τρία τρυγόνια…

Πρώτον και σημαντικότερον: απέφυγε μια τρίτη ήττα στη σειρά και την αναπόφευκτη διαχείριση κρίσης, γκρίνιας και εσωστρέφειας.

Δεύτερον και ιστορικότερον: διεύρυνε το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα και κατέρριψε το ρεκόρ του στη σύγχρονη εποχή, με 17 απανωτές νίκες, έναντι των 16 που είχε σημειώσει πριν από δέκα χρόνια και διακόπηκε στις 24 Φεβρουαρίου του 2008 από τον Αρη.

Τρίτον και χρησιμότερον: απόντων των Τζέιμς, Πέιν και Λοτζέσκι, έβαλε ξανά στην εξίσωση και κράτησε ζωντανούς και ζεστούς παίκτες με ελάχιστη ή μηδαμινή παρουσία στο ντέρμπι της Ευρωλίγκας με τον Ολυμπιακό, όπως ο Μάρκους Ντένμον (25 πόντοι, 7/8 τρίποντα), ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (17 π., 7 ρ., 3 τρ.) και ο Ζακ Ογκαστ (13 π., 6 ρ.).

Βεβαίως, τα ζητήματα και οι εκκρεμότητες περισσεύουν στους Πράσινους, οι οποίοι υποχώρησαν στην έβδομη θέση της Ευρωλίγκας, έχουν μπροστά τους μια επικίνδυνη αποστολή στη Μαδρίτη και επιχειρούν να ανασυνταχθούν. Την ίδια στιγμή ο μεν Τσάβι Πασκουάλ προσπαθεί να αναδιανείμει τους ρόλους μετά τη βίαιη ένταξη του Μάικ Τζέιμς, ο δε Δημήτρης Γιαννακόπουλος προχώρησε σε ολική ρήξη με την Ευρωλίγκα τόσο με την (σε πείσμα της τιμωρίας του) παρουσία του στις εξέδρες όσο και με τα σχόλιά του για τη διαιτησία.