Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ και η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να κατακτήσει τον 25ο τίτλο στην ιστορία της. Οι Μπλαουγκράνα νίκησαν 1-0 την Ατλέτικο Μαδρίτης στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής και απέκτησαν διαφορά 8 βαθμών.

Σύμφωνα δε με την παράδοση, ποτέ στο παρελθόν δεν έχει χάσει τον τίτλο μία ομάδα που είχε διαφορά 8 βαθμούς από τη δεύτερη, 11 αγωνιστικές πριν από το τέλος.

Ωστόσο, στην Μπαρτσελόνα εξακολουθούν να διατηρούν χαμηλούς τόνους: «Δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα. Εχουμε αρκετά δυνατά παιχνίδια έως το τέλος της σεζόν» είπε ο Σέρτζιο Μπουσκέτς.

«Οκτώ βαθμοί είναι σημαντικοί, όμως ακόμα τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε οριστικό. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε κάνει ένα σημαντικό βήμα», υποστήριξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τον τρόπο που έχουν ανταποκριθεί οι παίκτες σε δύσκολα παιχνίδια. Κι ας μην ξεχνάμε δεν είναι καθόλου εύκολο να διασπάσεις την άμυνα της Ατλέτικο».

Η οικογένεια Μέσι μπήκε πάντως πάλι σε μπελάδες, ο 35χρονος Ματίας έχει πάλι προβλήματα με την αστυνομία καθώς ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα στην πόλη Ροζάριο απείλησε με όπλο τον οδηγό του άλλου αυτοκινήτου.

Η αστυνομία που έκανε στη συνέχεια έλεγχο δεν βρήκε στο αυτοκίνητό του όπλο αλλά ποσότητα μαριχουάνας και τον συνέλαβε.

«Ετοιμοι για την Παρί»

Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 3-1 της Χετάφε, ωστόσο το ενδιαφέρον όλων είναι στραμμένο στον αυριανό αγώνα ρεβάνς στο Τσάμπιονς Λιγκ με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρκ ντε Πρενς.

Η καλή είδηση για τον Ζινεντίν Ζιντάν είναι η επιστροφή στις προπονήσεις των Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς.

«Είμαστε έτοιμοι για το ματς με την Παρί», υποστηρίξε ο Ζιντάν. «Γνωρίζουμε την ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουμε, αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε αυτό που ξέρουμε.Είναι δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά στο γήπεδο για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

Σε άλλα ματς του ισπανικού πρωταθλήματος: Λεβάντε – Εσπανιόλ 1-1, Λα Κορούνια – Εϊμπάρ 1-1, Λεγανές – Μάλαγα 2-0, Σεβίλλη – Μπιλμπάο 2-0, Βιγιαρεάλ – Τζιρόνα 0-2.

Στη βαθμολογία, η Μπαρτσελόνα έχει 69 βαθμούς και ακολουθούν Ατλέτικο Μαδρίτης 61 και Ρεάλ Μαδρίτης 54.