«Η είδηση της σύλληψης του παιδιού μας από τις τουρκικές Αρχές ήταν για μας μαχαιριά. Ηταν τόσο ξαφνικό», δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο πατέρας του υπολοχαγού του Μηχανικού Αγγελου Μητρετώδη, που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη μαζί με τον λοχία Μηχανικού Δημήτρη Κούκλατζη από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Οπως αποκαλύπτει ο Νίκος Μητρετώδης, από την Καστοριά, δεν έχουν μπορέσει να επικοινωνήσουν με τον γιο τους, «δεν του έχουμε μιλήσει. Δεν μας έχουν πει τίποτα επίσημο ακόμη, δεν ξέρουμε κάτι για τις συνθήκες κράτησής του. Το μόνο που ελπίζουμε είναι να είναι και τα δύο παιδιά καλά στην υγεία τους».

Σήμερα, όπως ανέφερε ο πατέρας του 25χρονου ανθυπολοχαγού, αναμένεται να βρεθούν οι γονείς των δύο στρατιωτικών στην Αδριανούπολη και όπως όλα δείχνουν θα μπορέσουν να παραστούν στο δικαστήριο όπου θα κριθεί η τύχη των δύο Ελλήνων που υπηρετούν στην 3η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «Ρίμινι», και οι οποίοι παραμένουν προφυλακισμένοι για πέμπτη ημέρα. «Το μόνο που μας έχουν πει είναι ότι σήμερα θα μπορέσουμε να δούμε τα παιδιά μας», λέει ο Ν. Μητρετώδης.

Ελλιπής πληροφόρηση. Από την πλευρά της, η οικογένεια του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη αναμένει σήμερα τις εξελίξεις στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών. Στενοί συγγενείς της οικογένειας, οι οποίοι μάλιστα μένουν πολύ κοντά με τους γονείς του 28χρονου λοχία στην Ορεστιάδα, επισημαίνουν πως επειδή ακριβώς η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες, δεν υπάρχει χώρος για ανακοινώσεις και δηλώσεις. Η πληροφόρηση γίνεται με το σταγονόμετρο και «ό, τι μαθαίνουμε είναι κυρίως από την τηλεόραση και τα μέσα. Εχουμε μεγάλη αγωνία για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα», λένε. Επιβεβαιώνουν, πάντως, πως μέχρι και χθες το βράδυ κανένας τόσο από τη δική τους όσο και από την οικογένεια του ανθυπολοχαγού δεν είχε καταφέρει να φτάσει στην Τουρκία. «Ισως σήμερα μπορέσουν να πάνε».