Ο Νεϊμάρ θα χειρουργηθεί ενδεχομένως την Παρασκευή στο Μπέλο Οριζόντε της Βραζιλίας από τον γιατρό της εθνικής ομάδας της χώρας του, Ροντρίγο Λασμάρ, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε πως η αποθεραπεία του Βραζιλιάνου άσσου μπορεί να φτάσει και τους τρεις μήνες και πλέον τίθεται και το ερώτημα αν θα καταφέρει να είναι έτοιμος για το Μουντιάλ.

Ο Βραζιλιάνος σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν θα μπει οριστικά στο χειρουργείο, καθώς όπως διαπιστώθηκε δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστεί διαφορετικά ο τραυματισμός του στο ματς της περασμένης Κυριακής με τη Μαρσέιγ, στο οποίο υπέστη κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού ποδιού του.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βραζιλίας, ο Νεϊμάρ θα χειρουργηθεί στην ιδιωτική κλινική «Mater Dei» από τον Ροντρίγο Λασμάρ, επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της «σελεσάο» και έναν από τους πλέον φημισμένους, παγκοσμίως, ορθοπεδικούς.

Το ταξίδι έγινε με πτήση της Air France και, όπως ήταν φυσικό, στο αεροσκάφος προκάλεσε ενθουσιασμό ανάμεσα στους επιβάτες, μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του Νεϊμάρ. «Βγήκε από το αεροπλάνο σε ένα αμαξίδιο, ντυμένος στα μαύρα, με κουκούλα στο κεφάλι και συνοδευόμενος από άνδρες ασφαλείας», δήλωσε η blogger, Πάουλα Μεντίνα.

Ο Ροντρίγκο Λασμάρ, εξέφρασε την άποψη ότι για την αποθεραπεία του Νεϊμάρ, θα απαιτηθεί χρονικό διάστημα που μπορεί να φθάσει και στους τρεις μήνες. Κατά συνέπεια, και δεδομένου πως το Μουντιάλ αρχίζει στις 14 Ιουνίου, το χρονοδιάγραμμα για τον Βραζιλιάνο άσο αγγίζει τα επίπεδα του οριακού…

«Δεν πρόκειται για μία απλή ρωγμή (σ.σ. όπως υποστήριζαν από την Παρί Σεν Ζερμέν), αλλά για ένα κάταγμα ενός σημαντικού οστού στη μέση του ποδιού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λασμάρ, που συνόδευσε τον Νεϊμάρ στο ταξίδι από το Παρίσι για το Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Στο μεταξύ, τέλος στα σενάρια για κόντρα με τον πατέρα του Νεϊμάρ, σχετικά με την επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί ο Βραζιλιάνος άσος της Παρί, έβαλε ο πρόεδρος της γαλλικής ομάδας. Ο Αλ Κελαϊφί, ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε καμία διαμάχη με τον Νεϊμάρ και τον πατέρα του και είναι στο πλευρό του παίκτη:

«Η απόφαση ελήφθη από κοινού. Συμφώνησε ο σύλλογος, ο παίκτης και ο γιατρός της ομάδας της Βραζιλίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον πατέρα του Νεϊμάρ, είναι ένας κύριος. Ο γιος του θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και όλα θα πάνε καλά».