Μεταξύ των ερωτηματικών που προκάλεσε η …αναδόμηση της κυβέρνησης ήταν και εκείνο που αφορούσε την Λυδία Κονιόρδου, καθώς όλοι προεξοφλούσαν την αποχώρησή της.

Οπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης, τα σενάρια περιελάμβαναν πολλά ονόματα μεταξύ των οποίων του Ν. Φίλη, του Στ. Μπένου ενώ μέχρι λίγο πριν ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα ακουγόταν έντονα το όνομα του νυν βουλευτή Σάμου ζωγράφου και πανεπιστημιακού Δ. Σεβαστάκη.

Τελικά, τοποθετήθηκε υπό την κυρία Κονιόρδου ο αρχαιολόγος Κ. Στρατής ο οποίος ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρώην ΥΠΠΟ Αριστείδη Μπαλτά, ενώ είχε αποσπαστεί από το επιτελείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ι. Δραγασάκη.

Συμμετείχε στο ΔΣ του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων το οποίο αντικατέστησε σύσσωμο τον περασμένο Αύγουστο η κυρία Κονιόρδου ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων από την πλευρά των αρχαιολόγων οι οποίοι την ανακήρυξαν personanongrata, τουτέστιν ανεπιθύμητο πρόσωπο! Κάτι μου λέει, λοιπόν, ότι δεν θα της αρέσει καθόλου που της έβαλε «σφήνα» ο πρωθυπουργός τον κ. Στρατή.