Δύσκολος μήνας αποδείχθηκε ο Ιανουάριος για τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, καθώς οι καταθέσεις τους στις τράπεζες μειώθηκαν κατά 1,061 δισ. ευρώ. Συνολικά, μαζί με τις επιχειρήσεις, η μείωση των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα έφτασε τα 1,402 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, με το υπόλοιπο να υποχωρεί στα 124,7 δισ. ευρώ έναντι 126,3 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.
Οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα αλλά και ευρύτερα στην ελληνική οικονομία αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στη συνάντηση που θα έχει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με την επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί. Η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, η οποία ανέβαλε την προγραμματισμένη ετήσια επίσκεψή της στην Αθήνα μετά την κατάρρευση της λετονικής τράπεζας ABLV, θα μετάσχει τελικά στο ετήσιο φόρουμ των Δελφών και θα συναντηθεί με τον διοικητή της ΤτΕ.  
Οι πιέσεις που ασκεί ο SSM στις ελληνικές τράπεζες για ταχύτερη και μεγαλύτερη μείωση των κόκκινων δανείων είναι ισχυρές, ενώ από την περασμένη εβδομάδα άρχισε η αποστολή στοιχείων για τη διενέργεια των stress test, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να ανακοινωθούν τον Μάιο.  
Η Τράπεζα της Ελλάδος, στο ίδιο μήκος κύματος, μέσω της ετήσιας έκθεσης του διοικητή ζήτησε από τις συστημικές τράπεζες δραστικές αποφάσεις και αύξηση των προσπαθειών διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων καταγράφοντας τη μείωσή τους από 100,4 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2017 σε 95 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο.
Χθες η Moody's προχώρησε σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας σε Caa2 από Caa3 προηγουμένως, ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Alpha Bank, της Eurobank και της Attica Bank στο Caa3.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από