Το όπλα που έχουν στη φαρέτρα τους τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis έχουν τόσο πολιτικό όσο και νομικό χαρακτήρα. Στις τοποθετήσεις τους από το βήμα της Βουλής, στη σημερινή συνεδρίαση, όλοι τους θα επιχειρήσουν να καταρρίψουν τους ισχυρισμούς των προστατευόμενων μαρτύρων, παράλληλα με την ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. Από το βήμα της Βουλής οι εννέα εμπλεκόμενοι και μέσω υπομνήματος ο κοινοτικός επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος θα συγκλίνουν στη γραμμή της «σκευωρίας», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει επιδοθεί σε έναν «πόλεμο λάσπης χωρίς αποδείξεις».

Αντώνης Σαμαράς

Οι σκευωροί δεν θα γλιτώσουν

Πρόκειται για σκευωρία της κυβέρνησης και για διατεταγμένη μεθόδευση με κατασκευασμένες μαρτυρίες ανωνύμων. Επειδή όμως η συκοφαντία είναι το όπλο των δειλών, εμένα δεν με αγγίζουν. Οι συκοφάντες και όσοι είναι πίσω από αυτούς θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Οσα ψέματα και αν πουν, οι σκευωροί δεν πρόκειται να γλιτώσουν.

Βαγγέλης Βενιζέλος

Διεπράχθη κατάχρηση εξουσίας

Πρόκειται για κραυγαλέα ψευδορκία. Διεπράχθη εις βάρος μου κατάχρηση εξουσίας με τη νομική έννοια του όρου. Με εξέθεσαν σε δίωξη, ενώ γνώριζαν όχι απλώς ότι είμαι αθώος αλλά παντελώς άσχετος με την υπόθεση. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από την εκθεμελίωση του κράτους δικαίου και της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης.

Δημήτρης Αβραμόπουλος

Αν κάτι βρεθεί, στο απόσπασμα

Πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά την προσωπική και πολιτική μου ζωή. Ας ψάξουν τους συνεργάτες μου, ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό απόσπασμα. Θα μιλήσει η Δικαιοσύνη, μέχρι την ώρα που τα καθάρματα αυτά που έστησαν αυτή τη σκευωρία θα βρεθούν στο εδώλιο.

Αδωνις Γεωργιάδης

Με τα στοιχεία που έχω θα κλαίνε

Πρόκειται για οργανωμένη σκευωρία, πίσω από την οποία κρύβεται η κυβέρνηση. Το ποινικό μητρώο του κ. Τσίπρα είναι λευκό τώρα, ας μη βιάζεται γιατί ο ίδιος οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis. Επειδή αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κεφάλαιο «φάρμακα», θα τους λιώσω. Θα δείξω στην Προανακριτική τα στοιχεία που έχω και θα κλαίνε.

Γιώργος Κουτρουμάνης

Η μεθόδευση είναι προφανής

Είναι άλλο πράγμα να ερευνάται ένα σκάνδαλο κι άλλο να χρησιμοποιεί μια κυβέρνηση το σκάνδαλο για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, όπως συμβαίνει τώρα. Η μεθόδευση είναι προφανής. Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν θα δεχόμουν και δεν δέχθηκα ποτέ στη ζωή μου να πάρω ούτε ένα ευρώ και από κανέναν

Παναγιώτης Πικραμμένος

Είναι γελοιότητες κι αθλιότητες

Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της Novartis, τόσο εγώ προσωπικά όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση. Πέντε χρόνια πέρασαν και δεν ακούστηκε τίποτα από κανέναν. Ποτέ μου δεν γνώρισα αυτούς τους ανθρώπους και δεν έχω έρθει ποτέ σε επαφή μαζί τους. Δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτά είναι γελοιότητες κι αθλιότητες..

Γιάννης Στουρνάρας

Ψέματα χωρίς καμιά απόδειξη

Πρόκειται για προφανή ψέματα, που στηρίζονται αποκλειστικά σε «ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες» χωρίς καμιά απόδειξη, οι οποίοι ανέλαβαν τη «βρώμικη δουλειά» όσων κρύβονται πίσω από την προσπάθεια εξόντωσής μου. Ουδέποτε είχα υπογράψει οποιαδήποτε απόφαση που να σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρεία Novartis. Οι σαθρές αυτές κατηγορίες δεν με αγγίζουν.

Ανδρέας Λοβέρδος

Σκηνικό που έστησε η κυβέρνηση

Πρόκειται για 100% σκευωρία. Σήμερα στη Βουλή θα αποδειχθεί ότι η υπόθεση Novartis είναι ένα σκηνικό που έχει στήσει η κυβέρνηση. Οι ενέργειες του Πρωθυπουργού παραπέμπουν σε άρθρα του ποινικού κώδικα που αφορούν τη σύσταση συμμορίας.

Μάριος Σαλμάς

Είμαι στη λύση του προβλήματος

Ας το καταλάβουν όλοι ότι στην υπόθεση Novartis είμαι στη λύση του προβλήματος και όχι στο πρόβλημα. Από εμένα έμαθαν στην Ελλάδα και στον ΣΥΡΙΖΑ πως στην Αμερική διεξάγεται έρευνα για τη Novartis. Διότι εγώ στη θητεία μου μείωσα τον τζίρο της Novartis κατά 30%, κρατούσα τις τιμές κάτω από εκεί που έπρεπε κι αυτό χάλαγε τη σούπα της Novartis σε 18 χώρες.

Ανδρέας Λυκουρέντζος

Να ανοιχθούν όλα τα τηλέφωνά μου

Σύμφωνα με τον προστατευόμενο μάρτυρα, η συναλλαγή έγινε μέσω τηλεφώνου, μέσω SMS που αντάλλαξα με τον Φρουζή. Είπα να ανοιχτούν όλα τα κινητά και τα προσωπικά μου σταθερά. Τα πρόσωπα που με κατηγορούν μπορεί να είναι κι από τη Novartis. Αν είχα την παραμικρή ενοχή, θα είχα κρυφτεί.