«Ο Λουκιανός ήταν ένας ευαίσθητος άνθρωπος που εξέπεμπε σεμνότητα, ευγένεια και άφησε μοναδικό στίγμα στη μουσική ζωή του τόπου» τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον θάνατο του Λουκιανού Κηλαηδόνη, «ενός καλλιτέχνη που αγάπησε και τραγούδησε τις γειτονιές της Αθήνας όσο λίγοι».

Η ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο με τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, στο πλαίσιο ενός κύκλου τεσσάρων ντοκιμαντέρ – αφιερωμάτων με γενικό τίτλο: «Με τον Λουκιανό» που ετοίμασε η ΕΡΤ, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τον θάνατό του και τα οποία είναι αφιερωμένα στον σπουδαίο συνθέτη, στιχουργό και ερμηνευτή.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρει ότι «ο Λουκιανός υπήρξε ένας χαρισματικός μουσικοσυνθέτης αλλά και ένας ιδιαίτερος άνθρωπος που κατάφερε να αφήσει το δικό του ξεχωριστό στιλ στη μουσική ζωή του τόπου».

«Χρησιμοποίησε ελληνικό στίχο, αλλά με ιδιαίτερο χιούμορ και ευαισθησία, ιδιαίτερη ευφυΐα. Όμως πάνω απ’ όλα ήταν ένας άνθρωπος που εξέπεμπε σεμνότητα, ευγένεια, ευαισθησία. Ένας ευαίσθητος άνθρωπος» σημειώνει μεταξύ άλλων.