Οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση αθλητριών από προπονητές συνεχίζονται. Μετά την υπόθεση Λάρι Νάσαρ στη γυμναστική, ήρθε στο φως άλλη μία που αφορά την κολύμβηση.

Η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια Αριάνα Κούκορς κατήγγειλε ότι σε ηλικία 16 ετών κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον προπονητή της Σον Χάτσισον, με τις Αρχές στην Ουάσιγκτον να έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Μποπ Αλαρντ, μετά την κατάθεση της Κούκορς οι Αρχές προχώρησαν σε έρευνα στο σπίτι του 46χρονου προπονητή στο Σιάτλ. Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Seattle PI, στην έρευνα εντοπίστηκαν ηλεκτρονικές συσκευές στις οποίες ενδέχεται να υπάρχουν αποδείξεις πως κακοποίησε σεξουαλικά κολυμβήτριες. Παράλληλα, ο Χάτσισον φέρεται ότι έχει στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες της Κούκορς.

Η 28χρονη άρχισε τη συνεργασία της με τον Χάτσισον σε ηλικία 13 ετών, μαζί του έγινε μέλος της εθνικής ομάδας και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 200 μ. μεικτής το 2009 στη Ρώμη και στα 100 μ. μεικτής (25άρα πισίνα) το 2010 στο Ντουμπάι. Η πρώτη συμμετοχή της σε μεγάλη διοργάνωση ήταν στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης το 2007. Στο Λονδίνο, το 2012, ήταν πέμπτη στα 200 μ. μεικτής και έναν χρόνο αργότερα αποσύρθηκε.

«Ποτέ δεν σκέφτηκα να μοιραστώ αυτή την ιστορία. Με την πάροδο του χρόνου όμως συνειδητοποίησα ότι ιστορίες όπως η δική μου είναι πολύ σημαντικές για να μείνουν κρυφές. Υπάρχουν και άλλες αθλήτριες, μικρές σε ηλικία και δεν πρέπει να περάσουν την ίδια τραυματική εμπειρία, τον πόνο και την κακοποίηση» είπε η Κούκορς, η οποία σε ηλικία 17 ετών ήταν μαζί με τον Χάτσισον σε ένα προπονητικό πρόγραμμα στο Φούλερτον της Καλιφόρνια, το οποίο διακόπηκε ύστερα από κατηγορίες εις βάρος του για «ανάρμοστη σχέση» με αθλήτρια. Ο 46χρονος προπονητής είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο, ωστόσο ο δικηγόρος της Κούκορς, Μπομπ Αλαρντ, κατηγόρησε την κολυμβητική ομοσπονδία των ΗΠΑ για συγκάλυψη, καθώς από το 2011 υπήρχαν καταγγελίες εναντίον του.