Η Φώφη Γεννηματά μπαίνει μπροστά για την υπεράσπιση των στελεχών της. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα που φρόντισε να στείλει από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία συνεκλήθη στη σκιά της στοχοποίησης τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ. Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ στόχευσε με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «σκευωρία» στην υπόθεση Novartis. «Xρησιμοποιεί τη σκανδαλολογία για να επιτεθεί στη δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για προσπάθεια αντιπερισπασμού στο Σκοπιανό.

Η Γεννηματά ανέφερε πως δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο μέσα στη δικογραφία που να τους ενοχοποιεί, κάνοντας λόγο για «μνήμες ’89». Χαρακτήρισε την υπόθεση «σκάνδαλο», ωστόσο επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ «έδωσε τη δική του μάχη» για την υγεία, οπότε «δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η διαχωριστική γραμμή που τράβηξε η Γεννηματά ανάμεσα στις κυβερνήσεις στις οποίες συμμετείχε το κόμμα και στην περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, κάνοντας λόγο για μια «καταστροφική» περίοδο για τον τομέα της υγείας, κατά την οποία η φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Με αυτόν τον διαχωρισμό, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ έδωσε τη δική της απάντηση σε όσους ταυτίζουν όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα επιτρέψει τη «λασπολογία» εναντίον των κεντροαριστερών υπουργών, ειδικά από τη στιγμή που και το 2015 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέδωσε δελτίο τιμών φαρμάκων –με τον τότε υπουργό Παναγιώτη Κουρουπλή να ανακοινώνει επιτροπή διαπραγμάτευσης χωρίς καταγραφή πρακτικών και έλεγχο.

Ο ΝΕΟΣ ΦΟΡΕΑΣ. Στη χθεσινή συνεδρίαση έγινε λόγος και για την πορεία του νέου φορέα, με τη Φώφη Γεννηματά να εμφανίζεται ενωτική, μιλώντας για μια νέα αρχή στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ενθαρρύνοντας τους βουλευτές να συμμετέχουν στα κλιμάκια που θα οργανωθούν για το Συνέδριο. Σχετική συζήτηση είχε και με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, η οποία τηρεί στάση αναμονής μέχρι να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση της Novartis.

«Oι σαθρές κατηγορίες δεν με αγγίζουν. Ερχονται δε, σε συνέχεια ανάλογων επιθέσεων και διώξεων που έχω υποστεί τα τελευταία τρία χρόνια και που έχουν έναν και μοναδικό στόχο: την αποπομπή μου από τη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος…» ανέφερε χθες ο Γιάννης Στουρνάρας, γνωστοποιώντας ότι έχει ήδη ενημερώσει την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την «ανυπαρξία οποιασδήποτε πραγματικής βάσης» για τη στοχοποίησή του. «Ισχύει απόλυτα αυτό που είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές στην τελευταία συνεδρίαση: «Ακόμα δεν έχετε δει τίποτα…». Μιλάμε για την πλήρη απόδειξη του στησίματος της υπόθεσης από τη συμμορία. Στήσιμο που όχι απλώς προσχεδιάστηκε, αλλά προαναγγέλθηκε κιόλας», δήλωσε στο ίδιο μήκος κύματος ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.