Ακόμα και μέσα στην εβδομάδα που έρχεται θα μπορούσε, υπό προϋποθέσεις, να συζητηθεί η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τη Novartis.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους, αν η Βουλή θα μπορούσε άμεσα να συζητήσει την πρόταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, στην περίπτωση που αυτή κατατεθεί αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Σώματος, Νίκος Βούτσης, απάντησε πως «αυτό θα μπορούσε να συμβεί υπό προϋποθέσεις» και παρέπεμψε σε όσα προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής για τις προθεσμίες και τη διαδικασία.

Ερωτηθείς αν το ζήτημα της Novartis θα μπορούσε να γίνει αντικείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Δεν θα πω εγώ αν γίνει αντικείμενο της Εξεταστικής αυτό το θέμα. Αντιλαμβάνεστε, όμως, ότι ήταν στην αρχική της εντολή που έχει πάρει από την Ολομέλεια, και το θέμα φάρμακο, πλην όμως προχώρησε η εισαγγελική έρευνα και τώρα βρισκόμαστε σε ένα άλλο στάδιο. Το πιθανότατο είναι, εκ των πραγμάτων, αυτή η Επιτροπή να μην ασχοληθεί με αυτό το θέμα χωρίς να της αποκλείει κανείς να αρχίσει να φωνάζει το σύνολο των φαρμακευτικών εταιρειών, διότι είτε έτσι, είτε αλλιώς είναι ένα από τα σοβαρά ζητήματα».

Σε κάθε περίπτωση, όπως ο κ. Βούτσης έσπευσε να υπογραμμίσει με αφορμή την υπόθεση Novartis, «όλα τα προηγούμενα χρόνια η μεγάλη πλειοψηφία των υποθέσεων που πήγαιναν στη Βουλή, πήγαιναν παραγεγραμμένες».  «Δείτε το σύνολο των δικογραφιών για όλα τα κεντρικά στελέχη του πολιτικού συστήματος και πώς εγκλωβίστηκε όλο το πολιτικό σύστημα, διότι προφανώς με παραγεγραμμένες υποθέσεις δεν μπορούσε να γίνει τίποτα για να κυκλοφορεί σήμερα ο πολιτικός κόσμος στον δρόμο και οι πολίτες να λένε τα δικά του θέματα τα καλύπτει» τόνισε και πρόσθεσε: «Αντιθέτως, σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει μία επιτάχυνση και των ελληνικών δικαστικών Αρχών, έρχονται στην επιφάνεια το δυνατόν γρηγορότερα τα στοιχεία, και αυτό είναι σημαντικό και για τους ενδιαφερόμενους και πλέον ό,τι είναι να γίνει θα γίνει σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη Δικαιοσύνη, τους διεθνείς κανόνες, τη λειτουργία τής Βουλής, το κριτήριο της αθωότητας βεβαίως και όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Αυτό πρέπει να μας ανακουφίζει όλους μας και επαναλαμβάνω πως είναι τομή σε σχέση με το παρελθόν. Και όσοι ασκούν κριτική στο πόσο γρήγορα λειτουργεί η Δικαιοσύνη, ας ανοίξουν τα δικά τους κιτάπια και να αναλογιστούν τις τρομακτικές ευθύνες τους για το ότι θάφτηκαν υποθέσεις για τις οποίες βοούσε το πανελλήνιο. Βλέπε Siemens και πήγαινε να βρεις τον κύριο Χριστοφοράκο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από