Μαύρα γενέθλια για τον Παναθηναϊκό, που το Σάββατο συμπλήρωσε 110 χρόνια ένδοξης ιστορίας. Σαφώς, όταν ο Γιώργος Καλαφάτης παρέα με άλλους αθλητές ίδρυαν στις 3 Φεβρουαρίου 1908 τον ιστορικό σύλλογο δεν φαντάζονταν πού μπορεί να φτάσει το μεγαλείο του Παναθηναϊκού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οπως φυσικά δεν θα μπορούσε καν να περάσει από το μυαλό τους ότι η αγαπημένη τους ομάδα θα έφτανε έπειτα από έναν αιώνα και δέκα χρόνια ζωής στην απόλυτη κατάντια, αποτέλεσμα της παραίτησης της διοίκησης του Γιάννη Αλαφούζου.

Ο Παναθηναϊκός γιορτάζει, έχοντας ουσιαστικά μόνο το τμήμα μπάσκετ να κρατά σταθερά ψηλά τη σημαία σε επίπεδο πρωταθλητισμού, με την ποδοσφαιρική ομάδα να παλεύει να σώσει τη χρονιά για να μη διαλυθεί (οικονομικά) και τον Ερασιτέχνη να φυτοζωεί και να πέφτει κατηγορία είτε οικειοθελώς (πόλο ανδρών, βόλεϊ γυναικών) είτε αγωνιστικά (μπάσκετ γυναικών), παλεύοντας να σώσει ό,τι έχει απομείνει (βόλεϊ ανδρών) από τμήματα που είχαν κάνει για δεκαετίες υπερήφανους τους φίλους του Τριφυλλιού.

Στη Λεωφόρο το Σάββατο όχι μόνο δεν υπήρχαν τούρτα, κεράκια και ένα όμορφο πάρτι για τα γενέθλια, αλλά μια μουντή ατμόσφαιρα και με το μεγάλο μέρος του κόσμου να έχει απογοητευτεί και να απέχει (μόλις 6.000 φίλοι του Τριφυλλιού βρέθηκαν στον αγώνα με τον Παναιτωλικό).

Αν και πέρασε η ημέρα των γενεθλίων, όσοι επώνυμοι πλούσιοι «παναθηναϊκάρες» αγαπούν πράγματι τον σύλλογο έχουν την ευκαιρία ακόμα και τώρα να βγουν μπροστά και να κάνουν το δώρο τους, ώστε του χρόνου στα γενέθλια των 111 χρόνων το κλίμα να είναι πράγματι εορταστικό.