Εκπληξη; Οχι ακριβώς. Από την εποχή που δεν έβγαλαν νόημα οι συζητήσεις Γουότφορντ – Εβερτον για τη μετακόμιση του Μάρκο Σίλβα στο Λίβερπουλ είχε ήδη ραγίσει το γυαλί. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά τέσσερις προτάσεις των Ζαχαρωτών απέρριψε η οικογένεια Πότσο για τον Πορτογάλο, με την τελευταία να ζαλίζει: 17.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τους «Times».

Αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Το deal που δεν έγινε. Τη συνέχεια την έβαλαν οι μόλις 11 βαθμοί που συγκέντρωσαν οι Σφήκες στις τελευταίες 15 αγωνιστικές, υποχωρώντας στη δέκατη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας πια μόλις +4 από τη Σαουθάμπτον που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Υπάρχει όμως και μια άλλη ιστορία που δεν έγινε γνωστή, και αν μη τι άλλο έχει χρώμα ελληνικό και μπόλικο ενδιαφέρον. Η υπόθεση του Χοσέ Χολέμπας ήταν το κερασάκι στην τούρτα της οργής. Εκείνη που έκανε τελεσίδικη την απόφαση του Τζαμπάολο Πότσο να δείξει την πόρτα της εξόδου στον Μάρκο Σίλβα.

Τι έχει γίνει; Το συμβόλαιο του Χοσέ Χολέμπας έληγε το καλοκαίρι, και εδώ στο «Delete» είχατε διαβάσει πριν από τα Χριστούγεννα ότι η Γουότφορντ τού κατέθεσε πρόταση ανανέωσης για ακόμη δύο χρόνια. Πρόταση που ο διεθνής μπακ έκανε αποδεκτή στις 8 Ιανουαρίου. Ο Μάρκο Σίλβα λοιπόν τοποθετήθηκε δημόσια για αυτό το θέμα και ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως η διοίκηση δεν τον ρώτησε καν για την παραμονή του 33χρονου, o οποίος συμπτωματικά από τα Χριστούγεννα (Μπράιτον – Γουότφορντ 1-0, 23/12) δεν αγωνίστηκε ποτέ ξανά στο πρωτάθλημα, χάνοντας τη θέση του από τον Μάρβιν Ζέεγκελαρ, που ο Σίλβα πήρε στο Λονδίνο από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Προκάλεσε πολύ μεγάλο εκνευρισμό στη διοίκηση της Γουότφορντ αυτή η ατάκα του Σίλβα για τον Χολέμπας. Και άνθρωποι που ξέρουν, ορκίζονται ότι έπαιξε τον ρόλο της σε όσα ακολούθησαν.

ΤΟ ποσο

Τι συμβόλαιο υπέγραψε με τη Γουότφορντ ο Χολέμπας, που είναι ήδη δυόμισι χρόνια στο ρόστερ της; Εως το καλοκαίρι του 2020 με ετήσιες απολαβές που στρογγυλοκάθονται στα δύο εκατομμύρια ευρώ. Είναι 1,8 net τα χρήματα που αναγράφονται ετησίως στη συμφωνία. Και 200.000 ευρώ εύκολα μπόνους που ο 33χρονος προφανώς και θα τα κάνει δικά του. Ποιο ήταν το προηγούμενο συμβόλαιο; Αν καταλάβαμε καλά, συνολικά 200.000 ευρώ μεγαλύτερο σε σχέση με το νέο. Δηλαδή για 4 χρόνια ακριβώς 8.400.000 ευρώ. Δεν τα λες και λίγα…

ΤΩΡΑ ΔΕΝ…

Ιστορία που εξελίχθηκε τον Δεκέμβριο, όταν ο Πρίγιοβιτς ήταν με το ένα πόδι εκτός… Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε έναν επιθετικό με διαφορετικά χαρακτηριστικά και κυρίως με όνομα που θα προκαλέσει αίσθηση. Ο ατζέντης του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ λοιπόν πρότεινε στον Δικέφαλο του Βορρά μια περίπτωση που, εάν και εφόσον, θα προκαλούσε πολύ μεγάλο θόρυβο. Τον 35χρονο Ρόμπιν φαν Πέρσι (φωτογραφία), που τα δικαιώματά του ανήκουν στην ίδια εταιρεία (SEG). Ονομα που συζητήθηκε στη Θεσσαλονίκή αλλά που δεν προχώρησε. Ο ιπτάμενος Ολλανδός, ως γνωστόν, πριν από μερικές ημέρες άφησε όντως τη Φενέρμπαχτσε και επέστρεψε στο σπίτι του. Στην αγαπημένη του Φέγενορντ.

ΔΙΝΕΙ €12 ΕΚΑΤ.

Και μιας και πιάσαμε τα… νέα από τη συγκεκριμένη εταιρεία μάνατζερ, δύο ακόμη δικές μας ιστορίες: Πρώτον, θυμάστε τον Αλφρεντ Φινμπόγκασον (φωτογραφία) που πέρασε για ένα εξάμηνο από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μάρκο Σίλβα δεν τον είχε σε μεγάλη ποδοσφαιρική εκτίμηση; O Ισλανδός έχει πετύχει 11 γκολ με την Αουγκσμπουργκ στη Γερμανία και κάπως έτσι τον έβαλε στο σημάδι της η Κρίσταλ Πάλας. Προσφέρει 12 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του, η ομάδα του Λούκα Μιλιβόγεβιτς. Δύσκολα όμως οι Γερμανοί θα δεχθούν την πρότασή τους.

Η ΡΗΤΡΑ

Στην Ιταλία και τη Βερόνα ο Γιάγκος Βούκοβιτς (φωτογραφία). Δανεικός από τον Ολυμπιακό με οψιόν αγοράς 2,5 εκατ. ευρώ. Για τον Σέρβο οι Ιταλοί όμως έχουν συμφωνήσει κάτι ακόμη, που μπορεί να έχει το δικό του ενδιαφέρον μετά το καλοκαίρι και το Μουντιάλ. Εχουν συμφωνήσει μαζί του ότι αν τον αγοράσουν θα υπάρχει ρήτρα «πώλησης» στο συμβόλαιό του, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ.

TO ΑΛΛΑΞΕ

Εδώ και ημέρες στο Μάντσεστερ ο Αλέξις Σάντσες (φωτογραφία), σε μια μεταγραφή που πολλοί πιστεύουν ότι άλλαξε εκ νέου τους όρους στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου. Η «ανταλλαγή» της Γιουνάιτεντ με την Αρσεναλ μέσω της μετακόμισης του Χένριχ Μχιταριάν στο Λονδίνο, που δίνει κάτι από συμφωνία μπάσκετ. Το μπόνους υπογραφής των 20 εκατ. ευρώ που έβαλε στην τσέπη ο Χιλιανός, μιας και ουσιαστικά πήγε σχεδόν σαν ελεύθερος. Και κυρίως: οι 500.000 στερλίνες την εβδομάδα με τις οποίες θα αμείβεται ο νέος κάτοχος της φανέλας με το «7» στο Ολντ Τράφορντ. Σχεδόν διπλάσιος μισθός από τον πρώην πιο… καλοπληρωμένο της Πρέμιερ Λιγκ. Τον Πολ Πογκμπά, που μετά βίας φτάνει τις 290.000 στερλίνες ως βδομαδιάτικο. Πολλά νέα δεδομένα μαζί, σε μια εποχή που το χρήμα περισσεύει στην ελίτ.