Ο Φιλίπε Κουτίνιο ανήκει στην Μπαρτσελόνα με κάθε επισημότητα, στην τρίτη πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιστορία του ποδοσφαίρου. Η μεταγραφή έφθασε τα 160 εκατ., που αποτελεί και ρεκόρ συλλόγου, υπερέβη κατά πολύ τα 105 εκατομμύρια ευρώ που οι «μπλαουγκράνα» πλήρωσαν στην Μπορούσια Ντόρτμουντ για τον Γάλλο επιθετικό, Ουσμάν Ντεμπελέ, τον περασμένο Αύγουστο από τη Ντόρτμουντ.

Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του, μετά την υπογραφή του συμβολαίου. «Είμαι πανευτυχής. Πάντα έλεγα ότι αυτό ήταν το όνειρό μου, το οποίο πλέον ζω. Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι εδώ. Το ότι έχω τη δυνατότητα να παίξω σε αυτή την ομάδα, να κατακτήσω τίτλους, να κάνω τους οπαδούς ευχαριστημένους είναι κάτι που ανέκαθεν μου άρεσε», τόνισε ο Κουτίνιο και συμπλήρωσε:

«Είναι υπέροχο που σκέφτομαι ότι πλέον θα ζω με τα είδωλά μου, με ποδοσφαιριστές που έχουν τρομερή ιστορία όπως οι Μέσι, Σουάρες, Ινιέστα, Πικέ και Μπούσκετς. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ζούμε μαζί, που θα μαθαίνω πολλά από αυτούς και θα κατακτούμε τίτλους».

Να σημειωθεί πως ο Βραζιλιάνος άσος δεν έχει παίξει στα δύο τελευταία παιχνίδια της Λίβερπουλ, απέναντι στην Μπέρνλι για την Premier League και στην Έβερτον στο FA Cup, με τον Γιούργκεν Κλοπ να ισχυρίζεται ότι είναι τραυματισμένος στο μηρό. Πάντως, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσεότι ο Βραζιλιάνος έφτασε τραυματίας και θα μείνει περίπου 20 ημέρες εκτός δράσης, έως τα τέλη Ιανουαρίου ή αρχές Φεβρουαρίου. Πιθανότατα, θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του, στο ντέρμπι ενάντια στην Εσπανιόλ, την Κυριακή, 4 Φεβρουαρίου ή λίγες ημέρες νωρίτερα στα προημιτελικά του ισπανικού Κυπέλλου.