Στην πρώτη μεγάλη ειδική διαδρομή με συνολικό μήκος 278 χιλιόμετρα, τα πληρώματα των τεσσάρων PEUGEOT 308DKR Maxi κινήθηκαν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα τα τρία από αυτά να σημειώσουν τους ταχύτερους χρόνους. Χάρη σε αυτές τις επιδόσεις τα πληρώματα των Cyril Despres/David Castera και Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret αναρριχήθηκαν στην κορυφή της γενικής κατάταξης!

• Για 2η φορά στην καριέρα του ο Cyril Despres κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο σε μία ειδική του Ντακάρ και υπό την άψογη πλοήγηση του David Castera.

• Με διαφορά 48 δευτερολέπτων ακολούθησαν οι Stephane Peterhansel/Jean-Paul Cottret και στην γενική κατάταξη βρίσκονται περίπου μισό λεπτό πίσω από τους team mates τους.

• Το βάθρο της 2ης μέρας στο Ντακάρ συμπλήρωσαν οι Loeb/Daniel Elena οδηγώντας εκπληκτικά γρήγορα για να καλύψουν την απώλεια χρόνου που είχαν την πρώτη ημέρα και να ανέβουν στην 4η θέση της γενικής κατάταξης.

• Οι Carlos Sainz/Lucas Cruz τα πήγαν πολύ καλά δεδομένου μίας μικρής αδιαθεσίας που είχε ο Lucas και κατάφεραν να είναι το 6ο ταχύτερο πλήρωμα σε μια πολύ δύσκολη ειδική διαδρομή όπου σε κάποιο σημείο χρειάστηκε να αλλάξουν δύο φορές τροχούς.