Ο 19χρονος Πάτρικ Κουτρόνε διατήρησε ψηλά το γόητρο της Μίλαν, οδηγώντας την στη νίκη επί της Ιντερ (1-0) και στην ημιτελική φάση του ιταλικού Κυπέλλου (θα αντιμετωπίσει τη Λάτσιο).

Ο Κουτρόνε, ένα παιδί που μεγάλωσε στο Μιλανέλο καθώς προέρχεται από τις ακαδημίες, μπήκε στο ματς στο 76′ και σκόραρε στο 104′ αξιοποιώντας την καταπληκτική ασίστ του Σούσο. Ετσι, ο Τζενάρο Γκατούζο πήρε βαθιά ανάσα, καθώς η Μίλαν προερχόταν από δύο συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και ήδη είχαν αρχίσει τα σενάρια για αντικατάστασή του. Ο Αντόνιο Ντοναρούμα που κάθησε κάτω από την εστία (τραυματίες ο αδελφός του Τζίτζι και ο Στοράρι) στάθηκε τυχερός, καθώς το αυτογκόλ που πέτυχε δεν μέτρησε με υπόδειξη του VAR.

«Χρειαζόμασταν αυτή η νίκη για το ηθικό μας. Σκέφτομαι ότι ήμουν στην ομάδα Νέων και σκόραρα σε ένα τέτοιο ντέρμπι. Το όνειρό μου είναι να καθιερωθώ στη Μίλαν» είπε ο Κουτρόνε.

Ασταμάτητη η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν… καταλαβαίνει τίποτα. Τι κι αν ο Ράφα Μπενίτεθ παρέταξε τη Νιούκαστλ με τέτοιον τρόπο ώστε να καταστρέψει το παιχνίδι της; Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πέρασε από το Σεντ Τζέιμς Παρκ με το γκολ του Ραχίμ Στέρλινγκ (1-0) και αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ στους 15 βαθμούς! Φυσικά, το ρεκόρ της είναι ασύλληπτο. Στα πρώτα 20 ματς της Πρέμιερ Λιγκ έχει 19 νίκες και μία ισοπαλία. Η Σίτι είχε 78% κατοχή μπάλας, ολοκλήρωσε το α’ μέρος με 83,4%, ενώ στο ημίωρο άγγιξε και το 90%! Ο Αγουέρο «σημάδεψε» δύο φορές το δοκάρι, άλλη μία ο Ντε Μπρόινε, ενώ ο Γκουαρντιόλα υποχρεώθηκε μόλις στο 11′ να αντικαταστήσει τον Κομπανί που τραυματίστηκε για 39η φορά!