Το 2018 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την ελληνική οικονομία

καθώς αναμένεται η επιτάχυνση της ανάπτυξης έπειτα από την επιστροφή το

2017 σε τροχιά ανάκαμψης, αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος»

υπογραμμίζει ότι η χρονική συγκυρία – δεδομένης της εξόδου από την κρίση το καλοκαίρι του 2018 – είναι κατάλληλη ώστε να θέσουμε τις βάσεις για μια οικονομική, βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη.

Επισημαίνει ακόμη πως η εικόνα της ελληνικής οικονομίας είναι πλέον εντελώς διαφορετική δημιουργώντας εξαιρετικά θετικές προοπτικές για το 2018. «Τόσο στο σκέλος της δημοσιονομικής προσαρμογής όσο και στο πεδίο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων η χώρα έχει διανύσει χιλιόμετρα προόδου εξυγιαίνοντας τα δημοσιονομικά της και ανακτώντας πλήρως την ανταγωνιστικότητα της με όρους κόστους εργασίας αλλά και τιμών» σημειώνει.

Η πρόοδος, σύμφωνα με τον κ.Πιτσιόρλα αναγνωρίζεται διεθνώς ενώ αποτυπώνεται – όπως λέει – συνεχώς στους δείκτες μακροοικονομικών επιδόσεων.

«Επιστροφή στην ομαλότητα»

«Η επιστροφή στην ομαλότητα επισφραγίζεται από την επιστροφή της Ελλάδος και των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές, οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει στα προ κρίσης επίπεδα, ελληνικές επιχειρήσεις και τράπεζες έχουν προχωρήσει σε επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων με τις τιμές των μετοχών να σημειώνουν μεγάλη άνοδο» τονίσει ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.