Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε τον Μοχάμεντ Μπεν πως δεν υπολογίζεται πλέον στην ομάδα και ότι θα προπονείται μόνος του. Είναι ο πέμπτος παίκτης που «κόβεται» από τους πρωταθλητές, καθώς είχαν προηγηθεί οι Καπίνο, Μίλιτς, Ζντιέλαρ και Καρσελά.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι και άλλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας έχουν προχωρήσει σε ανάλογες κινήσεις, με παίκτες που δεν υπολογίζονται για τη συνέχεια της σεζόν.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος του Βορρά έχει θέσει εκτός ομάδας δύο παίκτες που θεωρούνταν βασικοί στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν. Ο λόγος για τον κροάτη αμυντικό Μάριν Λέοβατς και τον περουβιανό κεντρικό αμυντικό Κάρλος Ζαμπράνο. Αμφότεροι γνωρίζουν πολύ καλά πως θα αποχωρήσουν τον Ιανουάριο από την Τούμπα.

Στον Παναθηναϊκό υπήρξαν δύο ανάλογες περιπτώσεις και μάλιστα το τελευταίο διάστημα. Η αρχή έγινε με τον Γιώργο Κουτρουμπή, ο οποίος ενημερώθηκε πως δεν υπολογίζεται και εν συνεχεία έκανε προσφυγή κατά του Παναθηναϊκού. Εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες και με τον Οσκαρ Χίλιεμαρκ, καθώς οι Πράσινοι δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για την αγωνιστική εικόνα του σουηδού μέσου. Ο Ουζουνίδης έχει μιλήσει με τον παίκτη αλλά δεν υπήρξε αλλαγή συμπεριφοράς και όλα δείχνουν ότι ο Χίλιεμαρκ θα αποτελέσει παρελθόν.

Στην ΑΕΚ, ο Γιάννης Ανέστης δεν δέχθηκε την πρόταση που του έκαναν οι Κιτρινόμαυροι για την επέκταση της συνεργασίας τους και ο Μανόλο Χιμένεθ έπαψε να χρησιμοποιεί τον 26χρονο γκολκίπερ. Το συμβόλαιο του Ανέστη λήγει το καλοκαίρι, ωστόσο υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τους Κιτρινόμαυρους τον Ιανουάριο και αναζητά ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Στον Πανιώνιο, εκτός ομάδας βρέθηκαν (μετά το παιχνίδι με την Ξάνθη στα Πηγάδια) ο Μασούντ και ο Οικονόμου. Ο τελευταίος είναι πλέον ελεύθερος και συζητά με τον Παναθηναϊκό, ενώ μέσα στις επόμενες μέρες θα λυθεί και το συμβόλαιο του Ιρανού. Ο Μασούντ έχει δεχθεί πρόταση από την ΑΕΚ και είναι πολύ πιθανό να συνεχίσει την καριέρα του στους Κιτρινόμαυρους.