Η Τούμπα ήταν γεμάτη κόσμο για πρώτη φορά φέτος. Ολοι πίστευαν πως η νίκη κόντρα στον αποδεκατισμένο Παναθηναϊκό θα ‘ρθει εύκολα. Και εύκολα ήρθε.

Η νίκη στην Ξάνθη την περασμένη αγωνιστική έδιωξε το άγχος του Ραζβάν Λουτσέσκου, που κράτησε στην ενδεκάδα τους έλληνες παίκτες προσθέτοντας στους Πέλκα, Λημνιό, Κουλούρη και Πασχαλάκη και τον Μαλεζά. Το γρήγορο γκολ του Πέλκα, μόλις στο 7′, έδωσε τη δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να επαναλάβει το ματς που έκανε στην Ξάνθη: άφησε λίγο την μπάλα στον αδύναμο επιθετικά Παναθηναϊκό κι έψαχνε αντεπιθέσεις, πιέζοντας τους παίκτες του Ουζουνίδη που κουβαλούσαν την μπάλα. Οπως η ομάδα του Λουτσέσκου ακύρωσε την Ξάνθη και δεν την άφησε ούτε να παίξει ούτε να τρέξει, έτσι ακύρωσε και τον ΠΑΟ. Οταν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο πρωταγωνιστής του αγώνα Πέλκας πέτυχε το 2-0 περνώντας τους σταματημένους αμυντικούς του ΠΑΟ, το ματς τελείωσε κι άρχισε το πάρτι. Ο Κουλούρης με πέναλτι έκανε το 3-0, κι ο Πρίγιοβιτς ένα τρίλεπτο μετά την είσοδό του στο γήπεδο έγραψε το 4-0, που θα μπορούσε να μεγαλώσει κι άλλο, αν ο Μακ δεν αποβαλλόταν για μια χαζή του αντίδραση σε μια κοκορομαχία με τον Βιγιαφάνιες.

Ο Παναθηναϊκός, αργά αλλά σταθερά, πέφτει σε μια παγίδα που δύσκολα πάντως θα μπορούσε να την αποφύγει: βλέπει την οικονομική κρίση της ΠΑΕ να γίνεται αγωνιστική κρίση της ομάδας. Είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς για πόσο καιρό ακόμα ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα αντέξει να σηκώνει τον σταυρό του μαρτυρίου.