Ισόπαλο 1-1 τέλειωσε το ντέρμπι Λίβερπουλ-Τσέλσι στο Ανφιλντ στην 13η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Κι αν κάποια πρέπει να είναι ευχαριστημένη από το αποτέλεσμα αυτή είναι η ομάδα του Αντόνιο Κόντε που κατάφερε να πάρει τον βαθμό, με τη βοήθεια που είχε από τον πάγκο.

Οι αλλαγές του Ιταλού τεχνικού ήταν καθοριστικές. Κι όχι μόνο ο Γουίλιαν, ο οποίος ισοφάρισε με μία λόμπα στο 85′, αλλά γενικότερα, οι φιλοξενούμενοι ρίσκαραν μετά το γκολ του Σαλάχ (65′) και δικαιώθηκαν. Ο Κόντε που ξεκίνησε με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς, με την είσοδο Γουίλιαν, Φάμπρεγας και Πέδρο έβγαλε την Τσέλσι μπροστά μπροστά για την ισοφάριση, αλλά η Λίβερπουλ δεν ρίσκαρε για να εκμεταλλευτεί τους ελεύθερους χώρους. Ο Γιουργκεν Κλοπ αμέσως μετά το γκολ του Σαλάχ έβαλε το ματς τον Βαϊνάλντουμ, αλλά ξέχασε τον Μανέ στον πάγκο, τον οποίο θυμήθηκε στο 89′.

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Γκόμες, Κλάβαν, Μάτιπ, Μορένο, Χέντερσον, Μιλνερ, Κουτίνιο (89′ Λαλάνα), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (89′ Μανέ), Σαλάχ, Στάριτζ (66′ Βαϊνάλντουμ)

Τσέλσι: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Τσαπακόστα (83′ Γουίλιαν), Ντρίνκγουοτερ (74′ Σεσκ), Καντέ, Μπακαγιόκο (77′ Πέδρο), Αλόνσο, Αζάρ, Μοράτα