Παρέμβαση με κοινωνικό μήνυμα και αντιρατσιστικό υπόστρωμα χθες από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για την επίθεση τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής στο σπίτι που διαμένει ο 11χρονος Αμίρ στη Δάφνη.

Η Δημητρίου, για να μη μείνει καμία σκιά στην υπόθεση αυτή, ζήτησε από τον προϊστάμενο της ΕισαγγελίαςΠρωτοδικών ΑθηνώνΗλία Ζαγοραίο να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα και στο πλαίσιο αυτήςνα ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα. Θυμίζω ότι ο 11χρονος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν είχε κληρωθεί να είναι ο σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλά τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του.

Στο μεταξύ, χθες στην Πλατεία Καλογήρων οργανώθηκε από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκέντρωση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον Αμίρ και ακολούθησε αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές του δήμου.

Με κεντρικό σύνθημα «οι μετανάστες είναι αδέλφια ταξικά, στρατόπεδα συγκέντρωσης ποτέ και πουθενά», οι διαδηλωτές καταδίκασαν κάθε είδους ρατσιστικές συμπεριφορές και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον 11χρονο μαθητή σταματώντας μπροστά από το σπίτι του.