Μπορεί ο Κώστας Καραμανλής και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης να μην τα λένε πλέον τόσο συχνά όσο στο παρελθόν, αλλά χθες το πρωί είχαν ένα τετ α τετ στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην Παναγή Κυριακού. Η συζήτηση, πληροφορούμαι, κάλυψε όλα τα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας.

Από την πλευρά μου θα επισημάνω ότι η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε σε μια περίοδο που ο Μεϊμαράκης παρουσιάζεται ιδιαίτερα δραστήριος. Υπενθυμίζω ότι την περασμένη εβδομάδα έδωσε το «παρών» σε εκδήλωση της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη προς τιμήν του εκλιπόντος πρώην ευρωβουλευτή Νίκου Βακάλη, όπου παρουσίασε το δικό του μανιφέστο για το ιδεολογικό προφίλ του κόμματος ενόψει του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ. Μια κίνηση που ερμηνεύτηκε ως προειδοποίηση για το πεδίο που δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ακραίες φωνές και την απομακρύνει από τον –«καραμανλικό» –μεσαίο χώρο.

Προεξοφλώ ότι ο Βαγγέλης συζήτησε με τον Καραμανλή και για όσα προέκυψαν από το γεύμα που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον πρόεδρο της ΝΔ ύστερα από πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει έναν κύκλο κατ’ ιδίαν συναντήσεων με τους γαλάζιους βουλευτές. Σε θέματα αντιπολιτευτικής τακτικής είναι γνωστό ότι ο πρώην και ο νυν πρόεδρος έχουν ο καθένας τη δική του οπτική και προσέγγιση –που είμαι βέβαιος ότι δεν άλλαξαν επειδή βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι.