Τέλος στη δωρεάν στάθμευση στους σταθμούς του Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και Εθνική Αμυνα βάζει η Αττικό Μετρό. Στους επόμενους μήνες, η στάθμευση στους προαναφερθέντες σταθμούς θα γίνεται μόνο επί πληρωμή.

Η Αττικό Μετρό προκήρυξε διαγωνισμό για τη μίσθωση, διάρκειας 6 ετών, των χώρων σε ιδιώτη, αξιοποιώντας τις τελευταίες εκτάσεις που παρέμεναν ανεκμετάλλευτες και της στερούσαν σημαντικά έσοδα, μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό για το χώρο στάθμευσης δυναμικότητας 200 θέσεων στο σταθμό Χαλάνδρι.

Οι προσφορές για τα δύο νέα οικόπεδα 6,4 στρεμμάτων και 15,2 στρεμμάτων, στα οποία τα αυτοκίνητα μέχρι σήμερα σταθμεύουν δωρεάν, μπορούν να κατατεθούν έως τις 30 Νοεμβρίου.

Πόσο θα κοστίζει

Οι χρήστες των μέσων μαζικής μεταφοράς που θα χρησιμοποιούν τους χώρους για στάθμευση των οχημάτων τους θα έχουν προνομιακές χρεώσεις συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στους όρους μίσθωσης στην προκήρυξη του διαγωνισμού, η χρέωση για τους χρήστες του Μετρό από τις 06.00 ως τις 20.00 για 4ωρη στάθμευση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 2 ευρώ και για 12ωρη στάθμευση τα 6 ευρώ.

Η ενδιάμεση στάθμευση από 4 έως 12 ώρες θα χρεώνεται έως 0,50 ευρώ ανά ώρα επιπλέον της βασικής χρέωσης.