Ανοιχτά θα είναι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου τα καταστήματα, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που διαρκούν έως τις 15 Νοεμβρίου.

Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή δεν είναι υποχρεωτική και το προτεινόμενο ωράριο είναι από τις 11 το πρωί έως τι 6 το απόγευμα.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος από την πλευρά της έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, προγραμματίζοντας συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ερμού.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία  «η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5/11/2017, συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών».

«Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί, διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά.
Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με νέα πανελλαδική απεργία, στις 5/11/2017» τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.