Κάν’ το όπως με τον Ολυμπιακό. Η παράφραση της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας («Κάν’ το όπως ο Μπέκαμ») είναι η εντολή του Μαρίνου Ουζουνίδη στους παίκτες του για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Ο προπονητής των Πρασίνων επέστησε την προσοχή στους παίκτες του για τον βαθμό δυσκολίας του σαββατιάτικου αγώνα, τονίζοντας ότι πρέπει να δείξουν την ίδια μαχητικότητα και πάθος με τον Ολυμπιακό.

Αλλωστε, εκεί εντοπίζεται η διαφορά με τα ματς της Λεωφόρου και αποτελεί τον βασικότερο λόγο που ο Παναθηναϊκός δεν έχει νικήσει εκτός έδρας. Η επιστροφή στην πραγματικότητα, μετά την ευφορία που προκάλεσε ο θρίαμβος επί των Ερυθρολεύκων, είναι για τους Πράσινους αναγκαία και πρέπει να γίνει πριν από το ματς με τον Αστέρα, διότι διαφορετικά θα είναι σκληρή και ανώμαλη!

Τα λεφτά «καίνε»

Εκείνο που επίσης προσγειώνει στη σκληρή πραγματικότητα τον ΠΑΟ είναι η λίστα των οικονομικών υποχρεώσεων του μήνα. Για να αποφευχθούν προσφυγές στις αρχές του Δεκεμβρίου, πρέπει να πληρωθούν περί τα 2,5 εκατ. ευρώ που αφορούν τις δόσεις του Οκτωβρίου. Για να βρεθεί το συγκεκριμένο ποσό θα ακολουθηθεί η λύση Βλαχοδήμου, που σημαίνει πώληση παίκτη με τον όρο πως θα μπει αμέσως μια καλή δόση. Η άφιξη του εκπροσώπου του Λουντ αύριο στην Αθήνα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο Φινλανδός –για τον οποίο έχει ενδιαφερθεί η Σταντάρ Λιέγης –είναι ο πρώτος υποψήφιος. Το γεγονός όμως ότι ο Λουντ μπορεί να υπογράψει τον Ιανουάριο χωρίς να φέρει σεντ στα ταμεία του ΠΑΟ δυσκολεύει την περίπτωση. Στη λίστα θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι βρίσκονται (ψηλά) οι Μολέντο, Κουρμπέλης, αν και ουσιαστικά άπαντες είναι υποψήφιοι για πώληση.