Wunderkind, παιδί-θαύμα, ο επόμενος Μέσι. Ο Γιουσούφα Μουκόκο έχει κάνει την ποδοσφαιρική Γερμανία να παραμιλάει με τα κατορθώματά του στην ομάδα Κ17 της Ντόρτμουντ. Σε 11 παιχνίδια έχει πετύχει 23 γκολ με τα δύο χθεσινά που πρόσθεσε στο ενεργητικό του και η ομάδα της Βεστφαλίας χτίζει όνειρα πάνω στο νεανικό κορμί του.

Μέχρις εδώ όλα μοιάζουν ιδανικά. Τα προβλήματα αρχίζουν όταν στο βιογραφικό του νεαρού φτάνουμε στην ηλικία του: μόλις 12 ετών. Η σωματοδομή του ωστόσο αποκαλύπτει παίκτη πολύ μεγαλύτερο σε ηλικία. Γι’ αυτό άλλωστε παίζει με αντιπάλους πέντε χρόνια μεγαλύτερους.

Το εντυπωσιακό στοιχείο του Μουκόκο είναι η ευκολία με την οποία στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Η υπερηχητική προσαρμοστικότητά του έχει εντυπωσιάσει τους ειδικούς τη φετινή σεζόν.

Η φήμη για την πραγματική του ηλικία ξέσπασε όταν ο προπονητής της δεύτερης ομάδας της Ντόρτμουντ, ο Ινγκο Πρέους, δήλωσε: «Πιστεύω πως η ηλικία του Γιουσούφα είναι κατ’ εκτίμηση. Ισως είναι ένα με δύο χρόνια μεγαλύτερος, αλλά σίγουρα είναι μικρότερος από 17 ετών».

Εκτοτε πολλοί είναι αυτοί που ζητούν να υποβληθεί σε ειδικά τεστ ο Μουκόκο για να διαπιστωθεί αν είναι αλήθεια ότι έχει γεννηθεί στις 20 Νοεμβρίου 2004, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο πατέρας του Ζοζέφ.

Ο νεαρός Μουκόκο γεννήθηκε στη Γιαουντέ και σύμφωνα με τον πατέρα του δηλώθηκε η γέννησή του στη γερμανική πρεσβεία, κάτι που διαψεύδεται από το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας.

«Είναι 12 ετών. Είναι γεγονός και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», λέει ο πρώην άσος της Ντόρτμουντ Λαρς Ρίκεν, που συνεργάζεται με τον σύλλογο στην ανακάλυψη νέων ταλέντων.