Οι Γκιγιέρμο Μολίνς και Μπιορν Ενγκελς με τις τελευταίες εμφανίσεις τους αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις των Αιωνίων και οι μονομαχίες τους αναμένονται με ενδιαφέρον στο ντέρμπι. Τόσο ο κυνηγός των Πρασίνων όσο και ο αμυντικός των Πειραιωτών έρχονται από πολύ σημαντικά ματς την περασμένη αγωνιστική, έχοντας σκοράρει κρίσιμα γκολ και αποτελούν εσχάτως βασικά στηρίγματα της λειτουργίας των ομάδων τους

Ο Σουηδός: Εχει μάθει να νικάει στα δύσκολα

Το τατουάζ που είναι χαραγμένο στο χέρι του έχει ξεκάθαρο μήνυμα: «Ζήσε τη δική σου ζωή, γιατί θα έχεις τον δικό σου θάνατο». Οταν, μάλιστα, η ποδοσφαιρική ζωή του γεννημένου στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης Γκιγιέρμο Μολίνς θύμιζε αργό θάνατο λόγω σοβαρών τραυματισμών, που κλόνιζαν την ίδια του την πίστη, είναι απολύτως λογικό να επιδιώκει το μάξιμουμ κάθε βραδιά. Πόσω μάλλον στο αυριανό (NS1, 19.30) ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό στο απόρθητο κάστρο της Λεωφόρου.

«Το ντέρμπι μας δίνει την ευκαιρία να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα. Είναι θέμα ψυχολογίας και εμείς προσπαθούμε να επικεντρωθούμε σε όσα συμβαίνουν στο αγωνιστικό κομμάτι και όχι στα διοικητικά του συλλόγου», υπερθεμάτισε ο διάδοχος του Μάρκους Μπεργκ στην επίθεση του Τριφυλλιού, ένας ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει δις στη φετινή Σούπερ Λίγκα, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα και στη Λαμία, όπου ο Ουζουνίδης χρειάστηκε να ακουστεί ώς το Μέτσοβο στο ημίχρονο για να αφυπνίσει τους Πράσινους!

Ο Σουηδός γνωρίζει τον τρόπο να ξεπερνά τις δύσκολες στιγμές και να κοιτάζει μπροστά. Το είχε κάνει τον Ιούνιο του 2011, όταν αισθάνθηκε τον χιαστό στο γόνατό του να σπάει σαν κλαράκι δέντρου οκτώ ημέρες μετά την υπογραφή συμβολαίου με την Αντερλεχτ. Το βίωσε στο ίδιο πόδι δύο χρόνια αργότερα ξαναπερνώντας το κατώφλι του χειρουργείου. Εζησε το δράμα του άστοχου πέναλτι, που είχε στοιχίσει τον αποκλεισμό της Σουηδίας από την Αγγλία στον ημιτελικό του Euro U21. Συνεπώς, ένα δοκάρι στις καθυστερήσεις στη Λαμία δεν θα μπορούσε να τον φρενάρει. «Προχωράμε. Μεγάλη εβδομάδα μπροστά μας» ήταν το μήνυμά του στο Instagram και έτσι λειτουργεί σε όλη του τη ζωή. Κοιτάζει μπροστά.

O Bέλγος: Μετοχήπου θα εκτοξευθεί

Αν και ήταν από τις τελευταίες μεταγραφές του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι, ο Μπιορν Ενγκελς ήταν η ακριβότερη (γενικότερα επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη) και ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι επρόκειτο για αμυντικό παίκτη.

Μαζί με τις αποδοχές του βέλγου σέντερ μπακ, αλλά και το ποσό (περίπου 7 εκατ. ευρώ) που πήρε η Μπριζ, η μεταγραφή του έφτασε κοντά στα 10 εκατ. ευρώ!

Και όλα αυτά για έναν 23χρονο παίκτη, που πάντως έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Ο Τάκης Λεμονής τον εμπιστεύτηκε μαζί με τον – εξίσου – νεαρό Σισέ για το κέντρο της άμυνας στο πιο δύσκολο παιχνίδι ώς τώρα με τον πρωτοπόρο και αήττητο ΠΑΟΚ και πέτυχε διάνα.

Οι δύο κεντρικοί μαζί με τον προωθημένο Ρομαό μπλοκάρισαν τον άξονα του ΠΑΟΚ – που είναι εξαιρετικά δυνατός – και για πρώτη φορά έπειτα από αρκετό διάστημα οι πρωταθλητές δεν δέχθηκαν γκολ (μόλις για τρίτο παιχνίδι από τα 15 που έχουν δώσει μέχρι τώρα στη σεζόν σε όλα τα μέτωπα).

Αύριο στη Λεωφόρο τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει το αβαντάζ της έδρας και επίσης ο τεχνικός του Μαρίνος Ουζουνίδης είναι πολύ πιο διορατικός από τον Ράζβαν Λουτσέσκου.

Συνεπώς η πρόκληση για τον Μπιορν Ενγκελς – τον οποίο λογικά θα εμπιστευτεί εκ νέου ο Τάκης Λεμονής για το κέντρο της άμυνας – θα είναι πολύ μεγαλύτερη στο «καμίνι» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Εδώ ο νεαρός δεν θα έχει την αβάντα της εξέδρας, το αντίθετο. Και εδώ θα πρέπει να δείξει και άλλα στοιχεία, όπως το ότι έχει τον χαρακτήρα (παρά τα 23 του χρόνια) να αντεπεξέλθει σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

Με τον ΠΑΟΚ έδειξε ψυχραιμία και καθαρό μυαλό, τώρα θα χρειαστεί και κότσια.