Η Νάπολι γράφει ιστορία. Προς επιβεβαίωση οι αριθμοί: οκτώ νίκες σε οκτώ παιχνίδια, δεν είναι μόνο κάτι πέρα από κάθε προσδοκία ή ένα νέο ρεκόρ συλλόγου. Επιπλέον κανείς στην Ευρώπη, ανάμεσα στα μεγάλα πρωταθλήματα, δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει κάτι ανάλογο.

Η ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι, έχει ήδη νικήσει δύο φορές στη Ρώμη, όπως και πέρυσι , κάτι πάντως που πετυχαίνει δύο συνεχόμενες σεζόν, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η μεγάλη επιτυχία απέναντι στην ομάδα του Κώστα Μανωλά, έφτασε με το γκολ του Ινσίνιε, το πρώτο στην καριέρα του εναντίον της Ρόμα. Ισως όχι άδικα, στον ιταλικό Νότο, την πόλη του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, έχουν αρχίσει να ονειρεύονται τον τίτλο. Με τα μάτια ανοικτά. Η …μόνιμη πρωταθλήτρια Ιταλίας, Γιουβέντους, βρίσκεται ήδη πέντε βήματα πίσω της. Εχει την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα (26 γκολ) με τον Μέρτενς να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (7 γκολ, 2 ασίστ) και να ακολουθούν οι Καγεχόν (4 γκολ), Ινσίνιε (3 γκολ, 4 ασίστ). Κι όλα αυτά χωρίς τον επιθετικό Αρκάντιους Μίλικ ο οποίος θα χάσει κι εφέτος μεγάλο μέρος της χρονιάς λόγω τραυματισμού.