Στη δολοφονική επίθεση στον Ασπρόπυργο με δράστες νεοναζί και θύματα μετανάστες εργάτες γης, οι σοκαριστικές εικόνες των ματωμένων προσώπων δεν μιλούν από μόνες τους. Εχει έρθει η ώρα να μιλήσει και η πολιτεία. Η αποτρόπαιη αυτή επίθεση στην περιοχή δεν είναι η πρώτη. Τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, όμως, οφείλουν να πράξουν τα δέοντα για να είναι η τελευταία.

Εχει ειδικά χρέος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ένα κυβερνών κόμμα το οποίο τον καιρό που ήταν στην αντιπολίτευση πλειοδοτούσε σε κοινωνική ευαισθησία εξαπολύοντας μύδρους κατά της προηγούμενης κυβέρνησης. Οι συνεχείς επιθέσεις αλλά και οι μαρτυρίες από τα κέντρα υποδοχής μεταναστών καταδεικνύουν ένα γεγονός: ότι οι πρώην καταγγέλλοντες ως κυβερνώντες έχουν εγκαταλείψει τους μετανάστες στη μοίρα τους.

Αποδεικνύεται και κάτι ακόμη: ότι το κοινοβουλευτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή αλλά και η βραδυπορία στη δίκη όπου εξετάζεται εάν το κόμμα αυτό είναι και εγκληματική οργάνωση, οπλίζουν και πάλι τα χέρια των νεοναζιστών. Τα πλοκάμια του κτήνους αισθάνονται ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο, πιστεύουν ότι μπορούν να χτυπούν ατιμώρητοι τους συνανθρώπους μας με σιδηρογροθιές σήμερα και βεβαίως με φονικότερα όπλα αύριο.

Καμία κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται τέτοια φαινόμενα, καμία πολιτεία δεν μπορεί να υποτιμά το πρόβλημα. Οφείλεται η απάντηση να είναι η πρέπουσα. Και να δοθεί πριν το δηλητήριο του ρατσιστικού κτήνους ποτίσει τα πάντα. Να δοθεί τώρα.