Η ΟΛΜΕ θα απαντήσει με απεργίες στο υπουργείο Παιδείας αν περάσει τελικά το νέο εξεταστικό σύστημα Γαβρόγλου αλλά και το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για αναμόρφωση του λυκείου χωρίς τη συμφωνία της.

Για τον σκοπό αυτόν ζητάει την επικύρωση των προθέσεών της από τις τοπικές ενώσεις της ανά τη χώρα. Από την Κυριακή ώς και τις 6 Οκτωβρίου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις σε όλες τις τοπικές ΕΛΜΕ για να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ της Ομοσπονδίας να προκηρύξει άμεσα σε πρώτη φάση μια 24ωρη απεργία, σε περίπτωση που προωθηθούν τα μέτρα του υπουργείου Παιδείας χωρίς διάλογο με τους εκπαιδευτικούς.

Σε αυτό το φόντο, ο υπουργός Παιδείας βλέπει την Πανελλήνια Ενωση Σχολικών Συμβούλων, δύο μέρες αφού δήλωσε με έμφαση σε δημόσια εκδήλωση ότι «οι σχολικοί σύμβουλοι δεν δουλεύουν»…
Η ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Σε μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις καλεί η ΑΔΕΔΥ τα σωματεία και τις ομοσπονδίες την Τρίτη 3 Οκτωβρίου κατά της απεργοσπαστικής τροπολογίας και της εφαρμογής της αξιολόγησης. Το συνδικαλιστικό όργανο προτρέπει τους δημοσίους υπαλλήλους να προχωρήσουν τη μέρα εκείνη, ημέρα δράσης ενάντια στην αξιολόγηση σε κάθε εργασιακό χώρο, σε συγκεντρώσεις αλλά και καταλήψεις καθώς και στην ενημέρωση των πολιτών. Ζητά, μάλιστα, από τα σωματεία να συγκεντρώσουν και να καταθέσουν ομαδικά τις δηλώσεις συμμετοχής στην απεργία – αποχή προς την υπηρεσία, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη διάλυση του Δημοσίου.