Αν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν διαβάσει Γιώργο Σεφέρη, στον επόμενο αγώνα της ομάδας τους στην περιφέρεια πρέπει να αναρτήσουν πανό με μικρή παράφραση της περίφημης φράσης του, τίτλο ποιήματος: «Οπου και να ταξιδέψω, ο Παναθηναϊκός με πληγώνει». Το απόλυτο κοντράστ από το σύνθημα που είχαν ως σήμα κατατεθέν οι Πράσινοι: «Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ»!

Τότε ο Μαρίνος Ουζουνίδης πατούσε χορτάρι. Τώρα στέκεται όρθιος, πίσω από την πλάγια γραμμή και μοιάζει ανήμπορος να αντιδράσει. «Δεν θα ασχοληθώ με το αγωνιστικό τόσο. Οταν τα πράγματα είναι έτσι δεν μπορείς να το διαχειριστείς εύκολα» ψέλλισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού μετά το 2-0 για τον Παναιτωλικό, που αποτελεί πισωγύρισμα για τους Πράσινους. Υστερα από τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης (για το πρωτάθλημα) και της Λάρισας (για το Κύπελλο), ο ΠΑΟ φάνηκε να βρίσκει ρυθμό και με νίκες εντός έδρας, όπου αγνοεί την ήττα σε 15 αγώνες (12-3-0) έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ, να αποκτά την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα για μια νίκη μακριά από τη Λεωφόρο.

Αλλά οι Πράσινοι επιβεβαίωσαν και στο Αγρίνιο ότι στην περιφέρεια δεν μπορούν. Χάνουν ενέργεια, στερούνται μαχητικότητας, δεν έχουν διάθεση και δεν μπορούν να πετύχουν νίκη. Η τελευταία σημειώθηκε τον Φεβρουάριο (18/2/17) και από τον Δεκέμβριο, σε 10 εκτός έδρας ματς, έχουν μία νίκη. Εκείνο το εκκωφαντικό 5-0 στην Τρίπολη επί του Αστέρα, με το σκορ να είναι 0-2 στο 9′! Εκτοτε η ήττα αγνοείται εντός έδρας, αλλά και η νίκη αγνοείται εκτός.

Ενδεχομένως τούτο δεν θα ήταν τόσο απογοητευτικό, αν η αγωνιστική εικόνα το Σάββατο δεν ήταν… καταθλιπτική. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν ασύνδετη, έκανε πολλά λάθη και χάρη στον Βλαχοδήμο δεν γνώρισε πιο βαριά ήττα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τσάβες που μπήκε στον αγώνα μετά την ανάπαυλα αντί του άνευρου και αρνητικού Αλτμαν εγκατέλειψε ύστερα από 25 λεπτά με θλάση, η οποία θα τον κρατήσει μακριά από τη δράση περίπου έναν μήνα!

Οι γηπεδούχοι, καλύτεροι από την αρχή του αγώνα, άνοιξαν το σκορ στο 20′ με εκπληκτικό σουτ του Μάζουρεκ. Η εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο αν πρέπει να περιγραφεί με μια εικόνα θα γινόταν με την καλύτερη ευκαιρία του, όταν στο 40′ ο Βιγιαφάνιες με έξοχη βαθιά μπαλιά 30 μέτρων έβγαλε τον Λουντ τετ α τετ με τον τερματοφύλακα, όμως όχι απλώς απέτυχε να σκοράρει, αλλά δεν κατάφερε ούτε καν να προσπαθήσει. Πάτησε την μπάλα στο κοντρόλ του και πρόσφερε ένα blooper! Στο 65′ ο Παναιτωλικός σημείωσε το 2-0 έπειτα από εκπληκτική ενέργεια του Ρόσα, ο οποίος αφού πέρασε τρεις παίκτες, έβγαλε τη σέντρα που έδωσε την ευκαιρία στον Κλέσιο να εκμεταλλευθεί την ασταθή απόκρουση του Βλαχοδήμου για να σκοράρει.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μόρας, Μιχάι, Ρότσα, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μάζουρεκ (74′ Μπράβο), Κλέσιο, Ρόσα (79′ Τσοκάνης), Ντίας (84′ Μαρκόφσκι).

Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Γιόχανσον, Μολέδο, Κουρμπέλης, Χουλτ, Βιγιαφάνιες, Σιλά, Χίλιεμαρκ, Λουντ (64′ Μουνιέ), Αλτμαν (46′ Τσάβες, 70′ Χατζηγιοβάνης), Μολίνς.