«Αυτή η κατάσταση δεν προχωράει άλλο…». Η απογοήτευση που έβγαλε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο Αγρίνιο, στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ήττα από τον Παναιτωλικό με 2-0, πυροδότησε σενάρια παραίτησής του. Κάτι τέτοιο θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη… κλίση στο καράβι του Παναθηναϊκού, το οποίο μπάζει νερά, οικονομικά, διοικητικά (μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου) και αγωνιστικά!

Ωστόσο τίποτα δεν δείχνει ότι ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα εγκαταλείψει το τιμόνι. Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι εξέπεμψε σήμα κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση και πρωτίστως προς τον Γιάννη Αλαφούζο, με τον οποίο εκκρεμεί μια συζήτηση για το τι μέλλει γενέσθαι στην ομάδα μετά την ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός το βράδυ της ανακοίνωσής του επικοινώνησε με τον προπονητή της ομάδας προκειμένου να του εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση. Εκείνο το βράδυ οι δύο συνομιλητές έδωσαν ραντεβού για τις ημέρες μετά τον αγώνα στο Αγρίνιο και ύστερα από την ήττα και την απογοητευτική εμφάνιση της ομάδας, προφανώς ο Μαρίνος Ουζουνίδης το θυμήθηκε και περιμένει από τον Γιάννη Αλαφούζο να τηρήσει την υπόσχεσή του.

«Διάθεση υπήρχε, όμως δεν υπήρχε μυαλό. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα, αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει η κατάσταση αυτή. Αυτή η αβεβαιότητα είναι λογικό σε επαγγελματίες να επηρεάζει. Πρέπει κάποιοι να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν για το τι θα γίνει στην ομάδα. Οι συνθήκες στην ομάδα δεν είναι οι καλύτερες δυνατές» τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που έδωσε έμφαση στη λέξη αβεβαιότητα.

Από την ημέρα που ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε την απόφασή του, στα ΜΜΕ έχουν γραφτεί αμέτρητα σενάρια που αν μη τι άλλο επηρεάζουν την ομάδα. Σενάρια για τις τρέχουσες υποχρεώσεις της ομάδας. Σενάρια για πωλήσεις παικτών τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Σενάρια για πάγωμα πληρωμών… Σενάρια… Σενάρια…

Αυτά προφανώς θα ξεκαθαριστούν στη συνάντηση που θα έχει ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, η οποία όμως δεν είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί σήμερα. Προέχει το ραντεβού του μεγαλομετόχου με τον Βασίλη Κωνσταντίνου, που θα έχει συναντήσεις με μέλη της παναθηναϊκής οικογένειας με σκοπό να βρεθούν χρήματα που θα σώσουν την ομάδα και θα βοηθήσουν για το «αύριό» της. Ακολούθως αναμένεται ο διοικητικός παράγοντας του Παναθηναϊκού να βρεθεί με τον Ουζουνίδη και ίσως σε αυτή τη συνάντηση ο προπονητής να λάβει τις απαντήσεις που θέλει και κατ’ ουσίαν θα είναι απαντήσεις στις απορίες που λογικό είναι να έχουν οι παίκτες της ομάδας.